FC Ajka-VLS Veszprém

2017.09.30. 18:24

Te jó ég, milyen meccs volt!

Hat gól, három piros lap, több fordulat, s rengeteg helyzet jellemezte az FC Ajka-VLS Veszprém NB III-as labdarúgóderbit szombaton.

Horváth Gábor

FC Ajka-VLS Veszprém 3:3 (0:2)

Ajka, 250 néző. V.: Kovács. FC Ajka: Balogh – Baksa (Szabó, 46.), Pákai, Kovács, Csemer – Köles, Nagy E – Illés (Major, 77.) – Pavlitzky, Nagy K., Vallejos (Horváth Péter, 67.). Edző: Rozmán László. VLS Veszprém: Szűcs – Gulyás, Felber, Dobsa, Gunther – Simon, Kocsis – Szabó (Szanyó, 52.), Bognár, Kókány – Irmes (Kelemen, 85.). Edző: Orbán Tamás.

Dupla Ajka-Veszprém rangadót rendeztek szombaton a városi sportcentrumban, a futballisták mellett az utánpótlás kézilabdázók is összemérték tudásukat.

Természetesen mindkét oldalon nagy volt a várakozás a derbi előtt. A hazaiak különösen motiváltan készülhettek, hiszen az előző idényben a Veszprém megtréfálta a zöld-fehér csapatot, simán hozta el a három pontot otthonából.

Az együtteseket kapitányként régi ismerősök kísérték ki a gyepre, Pákai Gergő és Gunther Zsolt hosszú évekig szerepeltek egy alakulatban.

A 3. percben vezetést szerzett a Veszprém, Baksa hibázott óriást, Bognár pedig köszönte a labdát, szépen lőtt a hosszúba, 0:1.

Rögtön válaszolhatott volna az Ajka, egy szöglet után Nagy Krisztián célozta meg a rövidet, Gunther fejelte ki a labdát. Szinte azonnal kontráztak a vendégek, Irmes lépett meg védőitől, ziccerben volt, ám próbálkozása elkerülte a kaput.

A 13. percben Bognár egy kötény után remekül indított, az akciót lerántással megállító Nagy Erik sárga lapot kapott.

Szervezetten és erőszakosan, keményen játszott a VLS, de amint az FC Ajka megnyugodott, képes volt helyzeteket kialakítani. Vallejos próbálkozott kétszer is, második lövését követően a labda a hálóba jutott, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

A házigazda beszorította ellenfelét, ám a vendég kontrák veszélyesek voltak. A 27. percben Nagy Krisztián szabadrúgását Szűcs hárította, az ajkaiak ismétlése alig szált fölé.

A 32. percben Nagy Krisztián-Köles összjátékot követően utóbbi szépen emelt, a játékszer a felső kapufára pattanva hagyta el a játékteret.

A 34. percben vendég letámadás után Nagy Erik vesztette el leghátul a labdát, Bognár pedig ismét kihasználta a lehetőséget, szépen ívelt a hálóba a kint álló Balogh kapus fölött, 0:2.

Nem sokkal később Vallejos lövése ment blokkról mellé.

Az első játékrészt végigtámadta az Ajka, ám hátul hatalmasakat bakizott, és a szervezetten letámadó Veszprém mindkét hibát könyörtelenül kihasználta.

A második félidő elején Kovács Gergő szerzett szépen labdát, szépen lőtt, de a labda kifelé pattant a jobb kapufáról, Nagy Krisztián ismétlésből fölé bombázott.

A 49. percben a szünetben beálló Szabó vezette fel a labdát, középre adott, Vallejos próbálkozása a védők lába között a kapuban kötött ki, 1:2.

Az 51. percben a bal oldalon vezetett támadást az FC Ajka, a középre adott játékszer átjutott a másik oldalra, ahol Szabónak volt ideje megnézni a jobb alsót és oda is zúdította a labdát, 2:2.

Szabó Tibor jó csere volt, gólpassz után gyorsan a kapuba is talált. Visszatért a meccsbe az Ajka.

Megzuhant a Veszprém, az 55. percben Nagy K. került óriási helyzetbe, de kissé kisodródva közelről nem tudott átjárni Szűcs Lajos eszén.

Nem sokkal később Baloghnak kellett védenie Bognár próbálkozását, majd Kocsis fejelt ígéretes helyzetben gyengén.

A 60. percben megfogyatkozott a hazai együttes, Nagy Erik megkapta második sárga lapját.

A 63. percben Bognár lövése alig kerülte el a hazai kaput. Nem sokkal később Nagy K. és Felber esett el a veszprémi 16-oson belül, a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást.

A 66. percben ismét megszerezte a vezetést a Veszprém, baloldali beadás után Irmes juttatta a kapuba a labdát, 2:3.

A folytatásban Nagy K. fejelt nem sokkal fölé.

A 69. percben tovább fogyatkozott az FC Ajka, Pavlitzky egyből piros lapot kapott, miután belerúgott ellenfelébe.

Ezzel minimálisra csökkentek a hazaiak esélyei.

A 76. percben Pákai fejelt kapura, de a próbálkozás nem okozott gondot Szűcsnek. A 79. percben komoly ajkai lehetőség maradt ki, Pákai passzolta be a labdát Nagy Krisztiánnak, aki öt méterről eltotojázta a helyzetet.

Nem sokkal később egy ellentámadás végén Irmes célozta meg a rövidet, Balogh résen volt.

A 83. percben Szabó végezhetett el szabadrúgást, Pákai emelkedett a legmagasabbra, Köleshez fejelt, aki a rövidbe továbbított, 3:3.

Kilenc emberrel egalizált az FC Ajka.

A 86. percben Dobsa lövését blokkolták az ajkaiak, közben egyre jobban forrtak az indulatok, a hazaiak finoman szólva sem voltak megelégedve Kovács sporttárs tevékenységével. A bíró két játékos után Rozmán edzőt is kiállította.

A játékvezető aztán osztott egy pirosat a másik oldalra is, Simon a 89. percben kapta meg második sárga lapját.

A hosszabbításban Horváth Péter hozta végig a labdát a pályán, majd Nagy K. passzolt Csemerhez, akinek a lövése alig ment kapu mellé. Közvetlenül a lefújása előtt Nagy K. lőhetett volna győztes gólt, tisztára játszotta magát, ám a próbálkozás (épp csak) mellé ment.

Az első félidőben az ajkaiak rendkívül visszafogott teljesítményt nyújtottak, a második játékrész elején pedig a Veszprém maradt az öltözőben. Hatalmasat harcolt mindkét alakulat, rengeteg esemény volt a 90 perc alatt, amely ezzel igen közönségszórakoztatóra sikerült. A felek azonban nem szórakoztak túlságosan jól, mindkét oldalon bőven akadt hiányérzet és bosszankodni való.

Rozmán László: – Hetek óta becsületesen készül és maximálisan odateszi magát a csapat, de a szokásos egyéni hibák, a rossz helyzetkihasználásunk, és a rendre velünk szemben elkövetett tévedések megakadályozzák, hogy sikeresek legyünk.

Orbán Tamás: – Egy agyonnyert meccsen a végén örülnünk kellett az egy pontnak. Egy Benével jobb volt az Ajka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában