megye II

2017.09.21. 18:07

Hibátlan marad-e a Herend?

Az MTD Hungária megye II-es labdarúgó-bajnokság ötödik játéknapjának legnagyobb kérdése, hogy megőrzi-e hibátlan mérlegét a hazai környezetben pályára lépő Herendi Porcelán SK.

Bényi Kálmán

Az Öskü (zöldben) első győzelmét szerezte meg a múlt héten, ám Csopakon nem tűnik esélyesnek Fotó: Balogh Ákos

Herendi Porcelán SK (1.)- Egyetértés SE Nemesszalók (13.): Tovább robog a herendi gyorsvonat. Eddig négyből négyet behúztak a porcelániak, és nagyon nagy sanszuk van rá, hogy ez a szám az utolsó előtti pozícióban tanyázó szalókiak ellen tovább emelkedik majd.

Szentantalfa NVSE (3.)-Tapolca (11.): A vendéglátók teljesítménye egy apró kisiklástól eltekintve (az Ősitől kaptak ki 1:0-ra, a többi találkozót megnyerték) rendkívül meggyőző. A védelmük rendben van, eddig összesen két gólt kaptak, ám a támadó soruk lehetne agilisabb, az eddig lejátszott négy mérkőzésen mindösszesen ötször voltak eredményesek. A tapolcaiak a múlt héten mindent feledtettek lelkes közönségükkel a Kenesét ütötték ki hazai pályán 10:0-ra. Mindezek ellenére a hazaiak a derbi esélyesei.

Balatonkenese Városi SE (12.)-Tótvázsony SE (7.): Kíváncsian várjuk, hogy miként tudták feldolgozni a kenesei labdarúgók a Tapolcán elszenvedett nagy gólarányú vereséget (10:0). Könnyű helyzetben most sem lesznek, mert javítaniuk az ellen a Vázsony ellen kellene, akik az elmúlt fordulóban, már javuló formát mutattak (a Csopakot győzték le hazai pályán 4:1-re). A vendégek győzelmére tippelnénk.

Csopak SC (4.)-PV 2000 Öskü FC (8.): Négy hely, és két pont választja el egymástól a két gárdát. A Balaton-partiak egy vereséggel a hátuk mögött (Tótvázsonyban kaptak ki 4:1-re), míg a vendégek az első győzelmük megszerzése után (a tomajiakat verték 1:0-ra) küzdenek majd meg egymással. Igazi hatpontos ütközet lesz, a hazai pálya előnye döntő lehet.

Badacsonytomaji SE-BONVINO (2.)-Taliándörögd SE (9.): Az előző fordulót mindkét csapat szerzett pont nélkül zárta. A tomajiak az első félidő negyvennegyedik percétől emberhátrányban játszó Öskü otthonában, maradtak alul 1:0 arányban. A vendég dörögdiek pedig a listavezető Herendtől kaptak ki, egy küzdelmes mérkőzésen (2:3). Nagy csatát, és hazai sikert várunk.

Az Öskü (zöldben) első győzelmét szerezte meg a múlt héten, ám Csopakon nem tűnik esélyesnek Fotó: Balogh Ákos

Ősi PSK (5.)-Nemesvámosi LSE (14.): Az előző kiírás bajnoka frissen várhatja a meccset, mert az előző játéknapon a Somló SC elleni megmérettetés a pálya használhatatlansága miatt elmaradt. Ez nem túl jó előjel az eddig botladozó, sereghajtó vámosiaknak. Nagyon nagy csodának kellene történnie, hogy a vendégek pontot szerezzenek.

Csabrendek FC (6.)-Somló SC (10.): Úgy tűnik, hogy a 2017/18-as idényben a rendekiekkel komolyan kell számolni. Négy játéknap alatt hét pontot szereztek, és ezzel holtversenyben a negyedik helyen állnak. Most, azt a Somlót fogadják hazai környezetben, amely a múlt héten pihenőt kapott az égiektől (elmaradt az Ősi elleni derbi a nagy esőzés miatt). Az újonc csapat játékosai tehát teljesen fitten vethetik majd magukat bele a küzdelembe. Az eddig elért eredmények alapján a hazaiak felé billen a mérleg nyelve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában