Világbajnoki érmek

2017.10.16. 14:16

Ismét letették névjegyüket a balatonalmádi karatékák

Kiválóan szerepelt a Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület három versenyzője a SKDUN Shotokan Karate Világszövetség 25. világbajnokságán.

Polgár Tibor

Varga Orsolya és Szombathelyi Klaudia érmekkel térhettek haza az egri karate-világbajnokságról Fotó: Rézmüves Miklós

Az Egerben megrendezett rangos eseményen 26 ország több mint ezer válogatott karatékája vett részt. A Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület három versenyzővel képviseltette magát a világversenyen: Szombathelyi Klaudia, Varga Orsolya és Farkas Bence nagyszerűen helytállt a színvonalas megmérettetésen – tájékoztatta a Naplót Rézmüves Miklós ötdanos karatemester, a balatonalmádi karateklub elnöke.

Varga Orsolya és Szombathelyi Klaudia érmekkel térhettek haza az egri karate-világbajnokságról
Fotó: Rézmüves Miklós

 

Varga Orsolya két kategóriában is elindult a Magyar Shotokan Karate Stílusszövetség válogatott versenyzőjeként. Kumite (küzdelem) versenyszámban, egyéni felnőtt női mix kategóriában egy-egy ezüst- és bronzérmet nyert. A felnőttek csapatküzdelmében a nagyon szoros döntőben csupán egy hajszálon múlott a magyar csapat aranyérme, így Orsolya egy újabb ezüstéremmel lett gazdagabb. Szombathelyi Klaudia a juniorok csapatküzdelmében a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben bronzérmet szerzett. Farkas Bence kumite és kata (formagyakorlat) versenyszámokban egyaránt nagyszerűen helyt állt, mindkét kategóriában bejutott a nyolcas döntőbe. Bence küzdelemben világbajnoki hatodik helyezett lett.

A balatonalmádi versenyzők edzője, sensei Rézmüves Miklós nagymester a világbajnokság mindhárom napján közreműködött a nemzetközi bírói kar tagjaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában