labdarúgó-bajnokság

2018.01.14. 21:56

Ismét Veszprémbe került a Pápa-kupa

Sorozatban negyedszer hódította el a vándorserleget Veszprém gárdája a nagy hagyományokkal rendelkező Pápa-kupán, melyen a házigazdák alakulata egészen a döntőig menetelt.

Haraszti Gábor

A nemzetközi teremfoci-tornán hármas Veszprém megyei siker született Fotó: Haraszti Gábor

Kovászna, Ajka, Ógyalla, Veszprém, Leinefelde, Visk, Barót és a házigazda Pápai Egyesített Labdarúgó Club részvételével Pápa Város Önkormányzata, valamint a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ 28. alkalommal rendezte meg a Pápa-kupát.

A 2002. január 1-je után születettek számára kiírt nemzetközi serdülő labdarúgó-bajnokságon a résztvevőket két négyes csoportba sorsolták, majd az azonos helyezettek a helyosztó mérkőzéseken ismét pályára léptek.

Az A csoportból Veszprém 17 lőtt és egy kapott góllal veretlenül jutott a döntőbe, ellenfelük a B jelű négyesből a PELC volt, mely Leinefeldét 2:1-re, Barótot 1:0-ra győzte le, a csoportelsőségbe még az Ajka elleni 1:1-es döntetlen is belefért.

Miután eldőlt, hogy a dobogó harmadik fokára Visk legyőzésével Ajka állhat fel, következett a legjobban várt huszonöt perc, a döntő.

A finálé egyenlő erők küzdelmét hozta, igaz a veszprémiek irányítottak, a 20. percben egy szabadrúgásból meg is szerezték a vezetést, az egygólos előnyt pedig meg is őrizték a lefújásig, mellyel sorozatban negyedszer elhódították a győztesnek járó serleget és a vándorkupát.

A nemzetközi teremfoci-tornán hármas Veszprém megyei siker született Fotó: Haraszti Gábor

Endrész Pál, a veszprémiek edzője elégedetten összegezte a tornát, mint mondta, amiért jöttek, azt elérték.

- Nagyon jó kupa volt, kiválóan illeszkedett a felkészülésünkbe. A torna előrehaladtával szerencsére egyre jobban játszottak a fiúk, a döntőben pedig egy szép szabadrúgás-kombinációból meg tudtuk szerezni a győzelmet érő találatot. Mindössze egy gólt kaptunk a tornán, úgy gondolom, ez önmagáért beszél, a srácok jól játszottak, elöl és hátul is stabilak és koncentráltak voltunk.

A torna legjobb játékosának Orbán Balázst (Veszprém) látta a versenybizottság, a kapuban a legmegbízhatóbb teljesítményt Bognár Dániel (Ajka) nyújtotta. A gólkirályi cím Kárpáti Koppányhoz (Veszprém) került, míg a legügyesebb hazai játékos különdíját Tóth Barnabás vihette haza.

A Pápa-kupa a szokásos pápai önkormányzat-csapatvezetők barátságos labdarúgó-mérkőzéssel zárult.

Végeredmény: 1. Veszprém, 2. PELC, 3. Ajka, 4. Visk, 5. Leinefelde, 6. Ógyalla, 7. Barót, 8. Kovászna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában