dicséretes u20-asok

2017.09.25. 15:20

Izgalmas hétvége a férfi kézilabda NB I/B-ben

Dicséret illeti a Telekom U20 és a BKSE U20-as csapatait, amelyek nagyot küzdve nyertek a hétvégén a férfi kézilabda NB I/B-ben. Megszerezte első pontját az Ajka is.

B. Virág Rita

Veszprémi KKFT-Szigetszentmiklósi KSK 20:23 (9:12)

Veszprém, 100 néző. V.: Hornyik, Zörgő. Veszprémi KKFT: Andorka – Szöllőskei 5, Márton 5, Éles 1, Árpási 2, Csirke, Szmetán 1. Csere: Miklós (kapus), Szobol 1, Tóth, Kreisz 3, Hári, Haszilló 1, Kovács 1, Lovas. Vezető-edző: Vágó Attila.

Jól kezdtek a veszprémiek (7:3), azonban a vezetés nem nyugtatta meg őket, játékuk kapkodó lett, sorozatban vétettek ki nem kényszerített hibákat, így a vendégek nemcsak egyenlítettek, hanem fordítottak is, és a játékrész végére háromgólos előnyt szereztek.

Szünet után rendre ott li-hegett ellenfele nyakán a VKKFT (17:18), s hiába támadhatott az egyenlítésért, újabb bakik és rossz megoldások miatt újra a Szigetszentmiklós érezhette magát nyeregben, és meg is szerezte a két pontot.

Vágó Attila: – Szomorú vagyok, mivel saját magunkat vertük meg. Sajnos egy-két tanítványom hozzáállásával és győzni akarásával nem vagyok kibékülve.

Telekom Veszprém U20-Tatabánya U20 21:19 (12:14)

Veszprém, 200 néző. V.: Bócz, Wiedemann. Telekom U20: Szél – Ernei 3, Borzas 4, Ubornyák 1, Kristóf 3 (2), Bábos 1, Szakály 6 (3) . Csere: Nagy B., Gödör (kapusok), Süle 2, Kovács L. 1, Forgács, Hanák, Petróczi, Dörnyei, Sótonyi. Edző: Gulyás István, Tombor Csaba.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 6/5, ill. 4/3.

 

Sok hibával kezdtek a csapatok, és egyik fél sem tudott meglépni (10. perc: 4:4). A félidő derekához érve a vendégek ocsúdtak fel előbb a kezdeti idegességből, és egy 6:1-es szériával sikerült meglógniuk (24. perc: 8:12). A játékrész utolsó perceiben rendezte a sorait a házigazda, és többek között Szakály triplájával felzárkózott (12:14).

Szünet után nem esett túl sok gól, a küzdő felek inkább a védekezésre összpontosítottak. A Telekom U20 nyolc perc alatt egyenlített (15:15), s a következő percekben még az is belefért, hogy Szakály büntetőt rontott (46. perc: 18:16). A hajrában nagy küzdelem alakult ki, a Tatabánya próbált felzárkózni, de a jól védekező házigazda és Kristóf, aki biztos kézzel lőtte be a megítélt heteseket, nem engedte ki kezéből a győzelmet.

Gulyás István: – Az elején sokat hibáztunk, ettől görcsössé vált a játékunk. Támadásban gyengék voltunk, de a védekezéssel elégedett le-hetek.

Tata-BKSE U20 19:20 (9:10)

Tata, 200 néző. V.: Altmár, Horváth. Balatonfüredi KSE U20: ANDÓ – Déber 3, Má-thé 4, Németh A. 1, SZÖL-LŐSI 1, Vékony, Orbán B.2. Csere: Ágoston (kapus), Ág 1, VARGA M. 6, Horváth L. 1, KIS D., VAJDA 1, Gál. Edző: Kárpáti Krisztián.

Az új csarnokban a hazaiak kezdtek jobban, rendre egy-két góllal vezettek. A fürediek támadójátékából hiányzott az átütőerő, ezért kapus nélkül hét a hat ellen rohamozott a vendégcsapat. Ez meg is hozta a felzárkózást, sőt Máthé Dominik az utolsó pillanatban a vezetést is megszerezte övéinek.

Szünet után két góllal folyamatosan a balatoniak mentek elöl, de amint lankadt a figyelem a védőknél, azonnal fordított a Tata. Az extázisban védő Andó Adrián lehúzta a rolót, a végjátékban neki köszönhetően egyetlen gólt sem kapott a BKSE, így sikerült megszereznie a két pontot.

Kárpáti Krisztián: – Nagyon örülök a győzelemnek, úgy gondolom, hogy Tatán nem sok csapat fog nyerni. A győzelem kulcsa egyértelműen a védekezés és az extra kapusteljesítmény volt, támadásban pedig egész ügyesen játszottunk 7:6 ellen.

KK Ajka-NEKA 25:25 (14:15)

Ajka, 200 néző. V.: Bátori, Szécsi. KK Ajka: Komendánt – Kedves 4, Huber 3, Erőss 1, Bárdos 2, Bajnóczi 3 (2), Márkus 1. Csere: Horváth (kapus), Gyimesi 5, Zeitler V. 2, Vadkerti 4, Bonyhádi, Zeitler D., Ignácz, Sinka, Huszti. Edző: Hamar Zoltán.

A vendégek villámrajtot vettek (0:4), a lassan ébredő, ám védekezésben egyre jobb teljesítményt nyújtó hazaiak a 23. percben érték utol ellen-felüket (11:11). A félidő végén azonban a NEKA vonulhatott minimális előnnyel a pihenőre. Óriási küzdelem zajlott a pályán, az Ajka többször is vezetett két góllal, az utolsó két percnél 25:23-ra vezetett. Sajnos azonban elrontott ajkai ziccert követően az akadémisták nemcsak szépítettek, hanem az utolsó pillanatban büntetőből egyenlítettek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában