cyclocross

2017.11.16. 19:08

Kamionplató, homokágy és lépcső nehezíti a körpályát

A kerékpárosok cyclocross szakágának a megyeszékhelyen folytatódik a Magyar Kupa- sorozata.

B. Virág Rita

Fotó: www.veszpremcross.hu

November 19-én, vasárnap rangos kerékpáros versenynek ad otthont a veszprémi Barátság park. A hatodik alkalommal megrendezett LOcarGo Veszprém Crosson rekordlétszámú nevezőt várnak a szervezők.

- Az előnevezések számából – ami a 230-hoz közelít – és a szakág trendjéből azt látjuk, hogy idén ismét rekordot dönt a résztvevők száma. Azt, hogy mennyivel versenyeznek többen a hétvégén Veszprémben, az időjárás is befolyásolja, ami még teljesen bizonytalan – mondta Tóth András, a verseny egyik szervezője.

Fotó: www.veszpremcross.hu

A szakág legjobbjai természetesen már leadták jelentkezésüket a veszprémi kihívásra. Itt lesz a hegyikerékpáros olimpikon Benkó Barbara, valamint a remek formában versenyző Pelikán János és az idén már két érmet szerzett Peák Barnabás is.

A cyclocross-viadalon egy 2500 méteres körpályát jelölnek ki, ahol különböző akadályok nehezítik a résztvevők dolgát. A versenypályán homokágy, dupla palánk és a szokásos kamionplatóra felvezető lépcső töri meg a versenyzők lendületét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában