Kézilabda

2017.11.18. 19:51

Kézilabda: Egy év után kapott ki újra otthon a Telekom

Az álomszerű veszprémi kezdés után hamar kijózanodott a Veszprém Aréna közönsége, mert a francia PSG nem hagyott kétséget afelől, hogy jelenleg előrébb tart, mint a magyar bajnok. Zsinórban ötödször verte meg a Párizs a veszprémieket, s ezzel megerősítette vezető helyét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjában.

B. Virág Rita

Telekom Veszprém-PSG

24:29 (12:12)

Veszprém, 5000 néző. V.: Sondors, Licis (lettek). Telekom Veszprém: Mikler – Gajic 1, Tönnesen 1, LÉKAI 8, BLAGOTINSEK 3, ILIC 7 (4), Ugalde. Csere: Alilovic (kapus), Schuch, Nagy 1, Sulic 1, Accambray, Terzic, Marguc 1, Manaskov, Nilsson 1. Edző: Ljubomir Vranjes. Paris Saint-Germain: OMEYER – Kounkoud, Remili 4, N. KARABATIC 4, MOLLGAARD, Sagosen 3, GENSHEIMER 10 (6). Csere: Nielsen 1, KEMPF 6, Stepancic 1. Edző: Zvonimir Serdarusic.

Kiállítások: 6, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 6/6.

A PSG elleni rangadó egyik legfontosabb kérdése az volt, hogy visszatérhet-e sérüléséből a magyar bajnok csapatkapitánya, Nagy László. A jobbátlövőnek ugyan továbbra is termetes kötés éktelenkedett a jobb kezén, de vállalni tudta a játékot. A keretből így Ancsin Gábor, Győri Mátyás, Ligetvári Patrik, valamint Iman Jamali maradt ki. A vendégeknél Luc Abalo, valamint Daniel Narcisse és Luka Karabatic volt a maródi.

A veszprémiekben égett a reváns vágya, hiszen az elmúlt egy évben a franciákkal szemben rendre alul maradtak, így az örökmérleg a PSG javára billent (5-1-4).

A találkozó előtt a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdás, Benedek Tibor helyezte fel a fa kézilabdára a rangadó emléktábláját.

A veszprémi O-szektor kitett magáért, az ifjú Sander Sagosen megtapasztalhatta, milyen az, amikor a bakonyiak nem kedvelnek valakit – hatalmas füttyszót kapott az előző mérkőzésen a Momir Ilicet lekönyöklő norvég.

A hazaiak bemutatásakor talpra szökkent a mintegy ötezer néző és hidegrázós, félelmetes hangulatban üdvözölték kedvenceiket.

Blagotinsek gólja és Mikler védése jó alapot szolgáltatott a kezdéshez. A PSG első találatát Karabtic szerezte, de szinte azonnal válaszolt Lékai. Az 5. perc végéhez érve Ilic is felavatta Omeyert, Mikler pedig Gensheimer próbálkozását hárította (3:1).

Lékai újra brillírozott, Mikler pedig bravúrt, bravúrra halmozott. A 8. percben Gajicot küldték ki két percre, de Mikler lenullázta Gensheimert. Ilic átlövésével már 6:2 állt az eredményjelzőn, s hogy a párizsiak is emberből vannak, azt jelezte, Sagosen, majd Kounkoud is mellé durrantotta nagy helyzetben. Blagotinsek második góljával 7:2-re alakult az állás, s a PSG időt kért.

A lett játékvezetők zsinórban háromszor is hetest ítéltek a PSG-nek, ráadásul Tönnesent kiszórták. Az első negyedóra végén Gensheimer harmadik büntetőjével 8:5-re alakult az állás.

Nagy, Sulic és Accambray érkezett, Vranjes pedig időt kért. Omeyer is elkapta a fonalat, Remili ziccere után pedig 8:6-ra felzárkózott a PSG.

Omeyer és Mikler bravúrjainak tapsolhattunk, a kilenc perces veszprémi gólcsendet Gajic törte meg egy szélső befutással. A PSG-nél az előző találkozón remeklő Kempf váltotta Kounkoudot a szélen és Stepancic is pályára került.

A franciák a 23. percben már csak egy gólra voltak a magyaroktól (9:8), de Nagy bombagóllal jelezte, hogy újra egészséges. Sagosen vés Gensheimer találataival azonban sikerült az egyenlítés a PSG-nek (26. perc: 10:10).

Sulic kapott álompasszt Ilictől, aztán Nagy ütötte le Stepancicot, amiért két percre leült. A megtorpanó Telekom hibáit góllal büntette meg a PSG, előbb Sagosen, majd Kempf volt eredményes (29. perc: 11:12).

Ugalde harcolt ki hetest, Ilic bevágta, így döntetlennel ért véget az első játékrész.

Kempf kezdte a gólgyártást a második félidőben, a Telekom első találatára közel öt percet kellett várni, Lékai babrált ki Omeyerrel.

Ilic szemtelen hetessel egyenlített, a baj az volt, hogy míg a kanári sárga szerelésben játszó PSG viszonylag könnyedén törte fel a bakonyi falat, addig a hazaiak minden gólért megszenvedtek. Karabatic negyedik góljával már kettővel ment a gall gárda.

Vranjes kért időt, Lékai pedig azonnal megmutatta, miről szólt a tanácskozás (41. perc: 15:16). Marguc lehetetlen szögből berepülve egyenlített, de nem sokáig örülhettünk, Gensheimer hetese is utat talált a kapuba.

A továbbra is a PSG ment elől, a vendégek védelme minden elismerést megérdemelt, ezekben a percekben egyedül Lékai Máté volt képes áttörni a francia hatosfalat. A Telekom ráadásul több labdát is eladott, Kempf pedig könyörtelenül kihasználta ezeket (18:21).

Ilic szépített, de ez csak pillanatnyi megkönnyebbülést jelentett, mert Kempfet megint jól indították és az 50. perchez érve 19:22 állt az eredményjelzőn.

Vranjes harmadszor is időt kért, a lelátókról pedig zúgott a „Harcoljatok!” rigmus. Lékai és Ilic hozta közelebb övéit, ám az egyenlítés nem sikerült, mert Gensheimer csent el egy lasztit, Stepancic pedig kettőre növelte a különbséget. Gensheimernek köszönhetően, aki gyorsan kettőt vágott, 21:25 lett. Lékai próbálta tartani a lépést, de a német szélső újabb hétméteresével már 22:26-ra ment a PSG.

Ilic büntetőjét követően Manaskov és Marguc lépett fel labdát csenni, ám a nyitott védekezés sem hozott eredményt, mert Remili így is betalált.

A veszprémi nézők közül néhányan haza indultak 24:27-nél, az O-szektor azonnal reagált: „Hova mentek?”. Remili gólja után Ilicnál szakadt el a cérna, szövegelésért küldték ki a padra. Kempf pedig megadta a kegyelemdöfést a teljesen kedvét szegett Telekomnak. Újra öttel nyert a PSG, ahogy a múlt héten is.

Ljubomir Vranjes: – El kell ismernünk, mindkét meccsen jobb volt a Párizs. Mindkét találkozón akadtak jó periódusaink, ám ha a kétszer hatvan percet nézzük, akkor bizony a PSG egyértelműen jobb volt. Azt is tudni kell, ezeknek a találkozóknak a PSG volt az esélyese, ma is megmutatta, miért tartják a világ legjobbjának. Ilyen a sport, dolgozunk tovább keményen, hogy előre tudjunk lépni. Hiszek abban, hogy egy nap le fogjuk őket győzni. Nincs bennünk szégyenérzet, a játékosaim mindent megtettek a győzelemért. Hétfőtől folytatjuk a munkát, szeretnénk megmutatni, hogy előre tudunk lépni és képesek vagyunk a fejlődésre.

Momir Ilic: – Nagyon jól kezdtünk, tudtuk, hogy nehéz lesz tartani ezt a tempót, és sajnos nem is sikerült. Úgy gondolom, nem tudtunk végig koncentrálni, könnyelmű hibákat vétettünk, amiből a PSG könnyű gólokat tudott szerezni, vagy Omeyer védett mindig a legjobbkor.

Staffan Olson: – Nagyon elégedettek vagyunk a mai eredménnyel, az eddigi legkeményebb ütközet volt ez a mai. Pocsékul kezdtünk, de óriásit harcoltunk, hogy visszajöjjünk a meccsbe az első félidőben. A kapusunk az egész mérkőzésen kiválóan teljesített. Úgy vélem, ennél jobb játékra is képesek vagyunk.

Thierry Omeyer: – Nagyon nehéz meccs volt, két nagyon erős csapat mérte össze erejét, különösen azért, mert kétszer egymás után találkoztunk. Tisztában voltunk vele, hogy hatvan percen át koncentráltan kell kézilabdázunk, ami sikerült is. Büszkék lehetünk a védelmünkre. A csapat minden tagja harcolt egymásért, boldogok vagyunk a két pont megszerzése miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában