Őszi Spartacus-kupa

2017.11.21. 18:19

Kilenc megyei versenyző végzett dobogós helyen

Kilenc Veszprém megyei sportolónak sikerült dobogós helyezést elérnie a közelmúltban megrendezett, Őszi Spartacus-kupa kétnapos, nemzetközi, normál távú tájékozódási futóversenyen.

Bényi Kálmán

Gaschler Emma (középen) fiatal kora ellenére, az időjárási viszontagságokat is állva, megnyerte a 12 éves lányok korosztályában a kétnapos versenyt Fotó: Máthé István

Az idén 65. alkalommal megrendezett versenyre számos külföldi futó adta le nevezését. A magyaroknak így cseh, szlovák, osztrák, finn, szlovén, német, norvég, svéd és svájci ellenfelekkel is meg kellett küzdeniük.A határon túliak felkészültségéről, mindent elmondott, hogy a férfiaknál a 60, a 75 és a 80, valamint a nőknél a 70 és a 75 éves mezőnyben kizárólag külföldiek kerültek be a legjobb három közé.

Gaschler Emma (középen) fiatal kora ellenére, az időjárási viszontagságokat is állva, megnyerte a 12 éves lányok korosztályában a kétnapos versenyt Fotó: Máthé István

Mérő Edit sajtóreferens a Vértes hegység lábánál megrendezett viadalról elmondta:- A színvonalas megmérettetésre kemény terepen, igazi extrém körülmények között került sor. A második versenynapon az országot elérő, orkánerejű széllel és szakadó esővel érkező hidegfront óriási próbatétel elé állította a résztvevőket és a rendezőket egyaránt. Többen feladni kényszerültek a pályák teljesítését, és a versenyközpontban is rohamtempóban le kellett bontani a sátrakat, a szélvihar elől mentve az értékeket. Az eredményhirdetés idejére, a kora délutáni órákra szerencsére elmúlt a vihar, így azt már minden fennakadás nélkül meg lehetett tartani. A rangos mezőnyökben kilenc Veszprém megyei tájfutónak sikerült dobogós helyezést elérnie.

Eredmények: M12C: 2. Bálint Gergő (VHS). M14B: 3. Angyal Dániel (VHS). M15-18C: 3. Vass Bence (VHS). M18B: 3. Péntek Márton (BSC). M35A: 3. Tóth Attila (VHS). M40: 1. Molnár Zoltán (VHS). W12C: 1. Gaschler Emma (VHS). W65: 2. Gombkötő Zsuzsanna (VTC), 3. Komár Béláné (HER).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában