Tánc

2017.12.09. 16:33

Kilencedikként végeztek Moszkvában az ajkai versenyzők

Öt ember összehangolt munkája, ötszáz óra gyakorlás tíz hónap alatt.

Tisler Anna

A versenyzők edzőikkel a moszkvai világversenyen Fotó: Dinamik

Poór Dániel és Bárdosi Violett, a Dinamik rock and roll klub junior párosa az idei évben nyújtott teljesítményével a magyarországi ranglista negyedik helyére táncolta fel magát. Moszkvában a világversenyen 56 versenyző között dőlt el a sorrend.

Az ajkai versenyzők pontszáma a kilencedik helyre volt elegendő. Kevesebb mint egy pont kellett volna a döntőbe jutáshoz. A világkupán századpontoknak is hatalmas jelentőségük volt. A táncosok egyenes ágon jutottak az első selejtező körből a nyolcaddöntőbe, majd a negyed- és a középdöntőbe. Lettitől megtudtuk, a világszövetség ajánlása alapján készített listából véletlenszerűen sorsolják ki a zenéket a versenyrendezők. Szerencséjük volt. Örültek, amikor Bonnie Tyler Hero című száma csendült fel. Az ugyanis az egyik nagy kedvenc.

A versenyzők edzőikkel a moszkvai világversenyen Fotó: Dinamik

– A verseny előtt beszélgettünk Sziszivel és Márkkal, mondtuk, jó lenne, ha ezt kapnánk a tánckörben – tette hozzá Letti.

Danitól megtudtuk, hogy először jártak Moszkvában. A verseny egy hatalmas és modern stadionban zajlott, az oroszok megadták a módját. Városnézésre is jutott idő természetesen.

Horváth-Matán Szilvia készítette a koreográfiát, amely a Márk által összeállított zenei mixre adja a döntőkben az igazi összhangot. Egy évben egyet tanulnak és gyakorolnak. A világversenyen szigorúak a szabályok, így arra is figyelnek, hány darab és milyen biztonsági fokozatú akrobatikát mutatnak be a tánc közben a párosok. Fontos a ritmus, sőt még az is, mikor melyik táncos milyen test-, kar-, láb- és fejtartással hajtja végre az elemeket.

A sportág világszervezete szeretné, ha a rocky is olimpiai sportág lenne. Ahhoz az kell, hogy minden kontinensen legyenek követői. Számos európai szakember vállalta, hogy más kontinenseken oktat. Az Egyesült Államokban már versenyeket is rendeznek. Ha olimpiai sportággá nőné ki magát, az nagy előrelépést jelentene. Addig azonban még felnő egy generáció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában