Az utolsó ellen

2018.02.22. 21:20

Kosárlabda NB I/B – A veszprémiek is játszanak hétvégén

Mindkét Veszprém megyei alakulat idegenben, ráadásul a tabella utolsó helyén álló csapat otthonában lép pályára hétvégén a kosárlabda NB I/B piros és zöld csoportjában.

B. Virág Rita

A Hoya Pannon Egyetem Veszprém (a labdával Körtélyesi) idegenben sem szeretné alább adni, a cél a győzelem Fotó: Balogh Ákos

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A piros csoportban a Hoya Pannon Egyetem Veszprém kosárlabda együttese számára kéthetes pihenőt követően folytatódik a bajnokság. Mérész Csaba legénysége a mezőny utolsó helyén álló Vásárhelyi Kosársuli otthonában lép pályára pénteken 17 órától.

- Úgy gondolom, ez a találkozó élet-halál kérdése lesz a hódmezővásárhelyieknek, akik mindenképpen szeretnék elkerülni a kiesést – fogalmazott Mérész Csaba, a veszprémiek szakvezetője. – Nem számíthatunk könnyű meccsre, biztos vagyok benne, hogy nem adják majd olcsón a bőrüket. Ettől függetlenül nekünk nagyon fontos az újabb győzelem megszerzése.

Mérész edző hozzátette, két hét alatt sikerült rendezni a sorokat, a sérültek, betegek felépültek, és elvileg mindenki harcra kész.

A Motax KC Pápa az előző héten kilenc vereség után végre újra nyerni tudott. A Falco U23-as alakulatával szemben elért 72:48-as sikerrel nagyot lépett előre a tabellán a társaság, amely jelenleg a tizenegyedik helyen áll.

Szombaton a tabella utolsó helyét elfoglaló Óbudai Kaszások lesz a következő el-lenfél.

- Nagyon készülünk erre az összecsapásra, és remélem, hogy a Falco ellen mutatott játéknál is többre leszünk képesek, jobban tudunk majd koncentrálni és még fegyelmezettebbek leszünk – kezd-te Molnár István, a pápaiak mestere.

A szakvezető kitért arra, hogy a Motax akkor került gödörbe, amikor hazai pályán kikapott a Kaszásoktól. Azóta küzd azért, hogy talpra álljon, és most végre sikerülhet.

A Hoya Pannon Egyetem Veszprém (a labdával Körtélyesi) idegenben sem szeretné alább adni, a cél a győzelem Fotó: Balogh Ákos

 

- Ellenfelünk egyik legjobbja az amerikai Propeth, aki a három meccsen 21 pontot átlagolt. Rá különösen oda kell figyelnünk. Úgy tudjuk, ellenfelünk két hete erre a mérkőzésre készül. Bízom benne, hogy a fiúk átérzik a találkozó jelentőségét, fontosságát, és ha okosan játszunk, akkor akár győzelmet is ünnepelhetünk – szögezte le a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában