VEDAC

2018.06.21. 19:29

Koszár Zsolt hatodik helyen végzett a Helsinki Félmaratonon

Az előkelő hatodik helyen ért célba a rangos nemzetközi versenyen, a Helsinki Félmaratonin Koszár Zsolt, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója.

B. Virág Rita

Koszár Zsolt elégedett volt tavaszi teljesítményével Fotó: VEDAC

A finnországi versenyen a szervezők elég komoly mezőnyt hívtak meg, több afrikai és európai hosszútávfutó próbára tette magát a Helsinki Félmaratonin.

Koszár Zsolt elégedett volt tavaszi teljesítményével Fotó: VEDAC

Koszár Zsolt végül három afrikai, valamint a spanyol válogatott, világbajnoki résztvevő, illetve a lett olimpikon mögött a hatodik helyen végzett 1:10:27 órás időeredménnyel.

– Küzdelmes versenyt vívtunk. Jól sikerült a bemelegítés, és a körülmények is teljesen megfelelőek voltak, azonban a technikás pályán mindenki néhány perccel elmaradt egyéni legjobb idejétől – nyilatkozta a viadal után Koós-Hutás László tanítványa.

Koszár Zsolt elmondta még, elégedett a tavaszi eredményeivel, úgy érzi, hogy egy jó alapozással és megfelelő erősítőmunkával vissza tud térni őszre a legjobb formájához.

– Jó lenne megkergetni az 1:05:09-es legjobb időmet 21 kilométeren. Szeretnék egyéni csúcsot futni az ősszel – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában