kyokushin karate

2018.04.20. 07:00

Közel félezer induló a karatedöntőben

 Kilenc dobogós helyet szereztek a megyei indulók a Veszprém Arénában megrendezett kyokushin karate országos diákolimpiai döntőben.

B. Virág Rita

A veszprémi kyokushin karate diákolimpiai döntő színvonalas csatákat hozott Fotó: Balogh Ákos

A nagyszabású eseményen, amelynek sorrendben negyedszer adott otthont az aréna, 59 egyesület 469 sportolója sorakozott fel a megnyitón.

Veszprém megyéből a pápai Griff SE, valamint a várpalotai Főnix Dojo tudott kvalifikálni versenyzőket. Előbbi tíz, utóbbi tizenöt fővel képviseltette magát.

Az egész napos program a kata, azaz a formagyakorlat versenyeivel indult.

Itt gyermek I. kategóriában bronzérmet szerzett a pápai Lobosi Titusz. A serdülőknél a várpalotai Ludszky Tamás az 5-8. helyen végzett. A ju-nioroknál a szintén palotai Radnai Viktor a dobogó legalsó fokát foglalhatta el, amivel bekerült az Európa-bajnokságra utazó magyar keretbe is. A nyílt, felnőtt kategóriában pedig Körmendi Adrián (Főnix) szintén az 5-8. helyen zárt.

A hivatalos megnyitón a veszprémi polgármester, Porga Gyula köszöntötte az egybegyűlteket, ezt követően pedig a kumite, azaz a küzdelmek következtek.

Gyermek I. kategóriában Bognár Boglárka (Griff) nem jutott be a legjobb négy közé, az 5-8. helyen fejezte be a diákolimpiát.

Gyermek II. kategóriában a fiúknál a pápai Szalai Dá-vid nagyszerűen teljesítve szerzett ezüstérmet. Ugyanitt klubtársa, Bakonyi Boldizsár is hajszállal lemaradt a négyről, és az 5-8. helyen zártak, ahogy a várpalotai Marton Zsolt is.

A lányoknál Kis Mónika (Főnix) nagyszerű helytállással viszont bronzérmet szerzett, ahogy saját súlycsoportjában Burján Hédi – ugyancsak Főnix – is harmadik lett.

A veszprémi kyokushin karate diákolimpiai döntő színvonalas csatákat hozott Fotó: Balogh Ákos

A serdülő korosztályban Ludszky Tamás érdemelt ki harmadik helyezést teljesítményével.

A lányoknál a pápai Szigeti Panna a döntőig verekedte magát, itt azonban alulmaradt, ám minden dicséretet megérdemel a második helyezésért.

Az ifjúságiaknál a várpa- lotai Balogh Botond az 5-8. helyen fejezte be a megmé-retést, ahogy a junioroknál sporttársa ,Vancsek Dávid is.

A pápai Cheyenne Dokter a junior lányoknál bizonyít-hatott, és a végén bronzéremnek örülhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában