Rekordlétszám

2017.11.22. 19:37

LOcarGO Veszprém Cross – Parkban viaskodtak a kerékpárosok

Rekordlétszámmal, több mint 250 nevezővel rendezték meg idén a LOcarGO Veszprém Cross terepkerékpár-versenyt.

Horváth Gábor

Idén is remek hangulatban küzdöttek meg egymással és a pályával a résztvevők Fotó: Kaiser Erika

A hatodik LOcarGO Veszprém Cross terepkerékpár-verseny egyben a magyar kupafutam harmadik állomása volt. Az időjárás a kegyeibe fogadta a rangos mezőnyt, kellemes, száraz novemberi idő várta az indulókat. A megmérettetésnek ezúttal is a Barátság park adott otthont, a pálya csaknem megegyezett a tavalyival: a gyors, 2500 méteres, szinte sík körön egy szimpla és egy dupla palánk, egy lépcsőakadály, valamint egy homokágy törte meg a lendületet.A szervezők beszámolója szerint az elit nőknél az olimpikon Benkó Barbara (Focus XC Team) győzött Kovács Kinga (Újpesti Torna Egylet) előtt. A férfiaknál a korábbi futamokon egy-egy arany- és ezüstérmet begyűjtő Peák Barnabás (Mesterbike ILB Factory SE) mintegy 20 másodperccel előbb ért célba Buruczki Szilárdnál (Cube-Csömör) és alig egy perccel Szalay Péternél (Bike Zone Gödöllő).

Idén is remek hangulatban küzdöttek meg egymással és a pályával a résztvevők Fotó: Kaiser Erika

„Végre minden a tervek szerint alakult, amit az is bizonyít, hogy első alkalommal én is el tudtam indulni ezen a versenyen. Örülök a balesetmentes versenynek, az időjárásnak és a versenyzők pozitív visszajelzéseinek” – foglalta össze Tóth András főszervező, aki kiemelte: a Debreczeny Zoltán festőművész által felajánlott fair play-díjat Specziár Viktor vehette át. Specziár szinte végig vezetett, technikai hibája akadt, de azután sem adta fel a versenyt, példát mutatva ezzel a következő futamban induló tanítványainak.

A győztesek, lány U-11: Kiss Nikoletta (Bike-Zone). Fiú U-11: Kálmán Dániel (Femat ZKSE). Lány U-13: Bruchner Regina (ZKSE). Fiú U-13: Majoros Dávid (Kőbányai TCS).Férfi U-15: Pataki Barnabás (PCCC).Női U-17: Vas Kata (Merida Maraton). Férfi U-17: Fülöp Ádám (VKE-Nelson). Férfi Master 3: Kármán József (Nagykáta). Férfi Hobbi: Kopasz Milán (Trek SE).Férfi U-19: Vas Balázs (Merida Maraton). Férfi Master 2: Szabó András (Speed Way). Női Elit: Benkó Barbara. Férfi U-23: Dina Dániel (Cube Csömör). Férfi Master 1: Cser Gábor (Epronex). Férfi Elit: Dina Márton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában