FC Ajka-Érd

2017.09.20. 20:54

Magyar Kupa: Az ötödik tizenegyes döntött

Végletekig kiélezett találkozón, a hosszabbítás után tizenegyesekkel dőlt el a továbbjutás az FC Ajka és az Érd között.

B. Virág Rita

Fotó: Pesthy Márton

FC Ajka-Érd

1-1 (1-1, 2-2, tizenegyesekkel

4-5)

Ajka, 100 néző. V.: FC Ajka: Balogh – Baksa, Pákai, Graszl (Kovács 14.), Csemer – Köles, Nagy E., Illés (Horváth P. 80.) – Szabó, Nagy K., Vallejos (Kalász 60.). Edző: Rozmán László. Érdi VSE: Kertész – Kárász, Pallagi, Csiszár, Németh – Koós, Kónya (Hegedűs 106.), Melczer – Balázsovics (Ország 106.), Pál (Tárkányi 55.), Kelemen. Edző: Limperger Zsolt.

Gólszerzők: Köles 44., Csemer 103., ill. Koós 14., 112.

A 18. percben az első támadásából gólt ért el az Érd, Koós lépett be a tizenhatoson belülre, egyet tolt a labdán és 14 méterről a kapuba lőtt, 0-1.

A 44. percben sikerült az egyenlítés: jobboldali ajkai támadásnál Nagy K. Vallejos volt a labda útja, utóbbi ügyesen gurított vissza Köles elé és ő 15 méterről a bal alsó sarokba helyezett, 1-1.

A második félidőben sorra dolgozta ki helyzeteket az FC Ajka, azonban támadói nem tudták kihasználni a jobbnál jobb lehetőségeket.

A hosszabbítás is kimaradt ajkai helyzetekkel kezdődött, majd a 103. percben Csemer 20 méterről lövésre szánta el magát, nagy erejű bombája Kertészről jutott a jobb alsó sarokba, 2-1.

Fotó: Pesthy Márton

A 112. percben egyenlített az Érd, a talaj megtréfálta az ajkai védőket, Koós csapott le a labdára és 14 méterről a kapu jobb oldalába vágta a játékszert, 2-2.

Víztócsákkal tarkított, irreális talajú pályán óriási csatát vívott a két NB III-as alakulat. A színvonalra se lehetett panasz, végig nagyszerű mérkőzést láthattak a kilátogató nézők, ajkai fölénnyel. A továbbjutás végül tizenegyesekkel dőlt el. Az ötödik sorozatban Köles a felső lécet találta el, míg Ország értékesíteni tudta a büntetőt.

Rozmán László: – Minden elismerés a csapatomnak, végig óriási elszántsággal és jó játékkal próbáltunk továbbjutni a kupában. Megérdemeltük volna a sikert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában