Foci

2017.09.20. 19:44

Magyar Kupa: Micsoda izgalmak a Füred meccsén!

Az NB III-as Pápa búcsúzott, viszont a megye I-es Balatonfüred bejutott a 64 közé a labdarúgó Magyar Kupában.

B. Virág Rita

Bácsa FC-Pápai Perutz FC

1-0 (0-0)

Győr, 100 néző. Jv.: Kiss L. Bácsa FC SE: Ács – Katona M., Kiss B., Kurucz, Gajdos, Veller, Katona V. (Posta), Bögöly, Sipos, Kulcsár, Kalmár (Mendel). Edző: Korsós György.

Pápai Perutz FC: Szigeti – Nagy B., Horváth T., Jurik (Szabó B.), Szép, Udvardi, Koncsag, Farkas D., Iványi, Tauber (Kozma), Somogyi (Molnár L.). Edző: Marton Miklós.

Gólszerző: Gajdos.

A kupasorozat 6. fordulójában a pápaiak hideg szélben és esőben küzdöttek a továbbjutásért. Az összecsapáson az első félidőben nem született gól, a második játékrész 28. percében aztán Gajdos fejesével a hazaiak megszerezték a vezetést, melyet meg is őriztek a lefújásig, így a pápaiak, ahogy bekapcsolódtak a küzdelmekbe, azzal a lendülettel el is búcsúztak tőle.

Tudósított: Haraszti Gábor.

Csetény-Ercsi Kinizsi

0-4 (0-2)

Csetény, 200 néző. Jv.: Kubicsek M. Csetény SE: Mits – Hornyacsek R., Szenft, Bíró, Kakas (Peng), Nagy R., Hornyacsek E. (Juhász), Vincze, Jakab, Fenyvesi (Kiss S.), Tálos D. Edző: Nagy László, Kottyán Bálint.

Ercsi Kinizsi SE: Hodula – Gróf (Hoffmann), Lak (Mónus), Rapai, Kondreska (Kovács P.), Rebők, Ivacs, Nagy R., Hosszú, Szalánczi, Kővári. Edző: Gróf András.

Gólszerzők: Ivacs (2), Kővári, Hosszú.

A hazai csapat a kihagyott helyzetek alapján egyenlő ellenfele volt a vendégeknek. Az Ercsi három pontrúgásból (két tizenegyes és egy szöglet) szerzett vezetést. A vendég alakulat a hajrában biztosította be sikerét a végig küzdő hazaiak ellen.

Tudósított: Mavizer Szilveszter.

Úrkút SK-Ceglédi VSE

2-6 (1-2)

Úrkút, 100 néző. Jv.: Horváth P. Úrkút Sk: Zsigmond (Freili) – Új, Márton, Sáringer, Kádár, Haman (Buchwald), Imre, Kuti, Keller, Ódor, Varga M. Edző: Garai Péter.

Ceglédi VSE: Tulipán – G. Bíró, Nyilas, Peszmeg, Peres (Albert), Szabó V. (Farkas J.), Farkas A., Fehér, Nagy Zs., Asztalos (Györe), Valkovszki. Edző: Klausz László.

Gólszerzők: Sáringer, Keller, ill. Nyilas (3), Farkas J., Györe, Peres.

Nem éppen ideális futballidoben kezdődött a MK mérkőzés. Az NB II-es Cegléd ragadta magához a kezdeményezést, és a mérkőzés elején gyorsan megszerezte a vezetést, ám a hazaiak egy kontra után egyenlítettek. A félidő derekán egy szabadrúgás után ismét a vendégek vezettek.

A második játékrészben a kényszerű cserék után a Cegléd ismét kétgólos előnyre tett szert, ezután az Úrkút büntetőt hibázott, majd a jobb erőben lévő másodosztályú csapat bebiztosította a továbbjutását. Az Úrkút a mérkőzés hajrájában szép támadás végén meg betalált, beállítva ezzel a végeredményt.

Összeségében a nagyobb játékerőt képviselő Cegléd megérdemelten jutott a MK legjobb 64 csapata közé a lelkesen és jól küzdő Úrkút SK ellen.

Tudósított: Vágfalvi Norbert.

 

B.füred-Pestszentimrei SK

3-2 (0-0)

Balatonfüred, 100 néző. Jv.: Kiss N. Balatonfüredi FC: Hegedüs – Emperger, Imre (Mátó), Rápó, Tóth G., Mátyás (Szurok), Kós, Grecsó, Szőllősi, Udvardi M., Pálfi. Edző: Beszédes Sándor.

Pestszentimrei SK: Ilcsik – Keszthelyi, Nagy G., Havasi (Zeis), Erdei, Cséka, Lakatos, Blazinovits, Eke (Mészáros), Czene, Sipos (Ubrankovics). Edző: Molnár Zoltán.

Gólszerzők: Tóth G., ill. Zeis, Erdei.

A műfüvön és orkánerejű szélben megrendezett találkozón tipikus kupameccset vívott a két csapat.A nagyon akaró vendégek kétszer is megszerezték a vezetést, de a BFC szinte azonnal egyenlített. A második gólja a 93. percben esett. A hosszabbításban már a rendkívül lelkes, de nagyon fáradt vendégek ellen kidomborodott a balatonfürediek jó erőnléte, ám a továbbjutás hajszálon múlt.

Tudósított: Fülöp Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában