Megyei körkép

2017.10.22. 22:07

Megye I: Nagyot lépett előre az Ugod

Szoros mérkőzéseket hozott az MTD Hungária labdarúgó megyei I. osztály 11. fordulója. A két sereghajtó csatáját az Ugod nyerte, amely így jókorát előrelépett a tabellán.

B. Virág Rita

Devecser-Ajka Kristály

1:2 (1:0)

Devecser. Jv.: Pap E. Devecser SE: Csepregi – Király, Tisonyai (Rába), Burucs (Németh A.), Orbán, Németh P. (Csicsics), Szakonyi, Szélessy (Szente), Paksai (Illés N.), Cserna, Illés M. Edző: Cserna Róbert.

Ajka Kristály SE: Szalai – Hauser R., Primusz (Móger), Ménes (Üveges), Hauser T. (Vizkelety), Szedlacsek (Kis-Varga), Horváth L., Szabó Z., Bencsik, Kungl, Szarka (Sipos). Edző: Sipos Tamás.

Gólszerzők: Illés N., ill. Szedlacsek, Móger.

Tihany-Csetény

 

1:0 (0:0)

Tihany, 150 néző. Jv.: Takács G. Tihanyi FC: Sárdi – Dévényi, Kovács Á. (Németh K.), Varga Gy. (Horváth B.), Márki (Károlyi), Nemes, László, Kovácsfi (Perger), Klauz (Gál), Pass, Erőss. Edző: Lukács István.

Csetény SE: Mits – Hornyacsek R., Kiss S., Szenft (Hornyacsek E.), Bíró, Kakas (Peng), Ganzler, Nagy R., Jakab, Fenyvesi (Vincze), Tálos D. Edző: Nagy László.

Gólszerző: Károlyi.

A tabellán elfoglalt helyezések alapján kötelező feladat állt a Tihany előtt, azonban a vártnál nehezebben sikerült otthon tartania a három pontot a hazaiaknak. Mindössze a pontrúgások jelentettek veszélyt a rendkívül masszív csetényiek kapujára az első félidőben, ugyanis a kombinatív előrejáték nagyon hiányzott a házigazdák támadásaiból ebben a játékrészben. A folytatásban is inkább a küzdelem, mintsem a szép futball dominált, habár egyre nagyobb nyomás helyeződött a vendégek védelmére. Végül a 79. percben sikerült a csereként beálló Károlyinak góllá érlelnie a vendéglátók mezőnyfölényét, hatalmas gólt ragasztott a jobbszélső a hosszú sarokba. A hajrában is kőkemény csata jellemezte a mérkőzést, de Sárdi bravúrjainak is köszönhetően újabb riválisát fektette két vállra a Tihany.

Jók: Sárdi, Erőss, ill. mindenki.

Tudósított: Kovácsfi Barna.

Balatonalmádi-Balatonfüred

2:4 (1:0)

Balatonalmádi, 100 néző. Jv.: Nedvesi R. Balatonalmádi SE: Nácsa M. – Nácsa B., Horváth P., Varga P. (Jakab), Mogyorósi, Stiger Ák., Újvári, Stiger Ád., Zömbik, Blaski, Burcsik (Kovács R.). Edző: Kozma Csaba.

Balatonfüredi FC: Fogarasi – Emperger, Imre (Mátó), Rápó, Sowunmi Babatunde, Tóth G. (Mátyás), Szurok (Udvardi M.), Kós (Krén), Grecsó (Szabó P.), Szőllősi, Pálfi. Edző: Beszédes Sándor.

Gólszerzők: Újvári (2), ill. Sowunmi Babatunde (2), Udvardi M. (2).

Kiállítva: Pálfi (41., Balatonfüredi FC).

Kedvezőtlen időjárási körülmények között lejátszott mérkőzésen a Füred lépett fel támadólag, de egy veszélyes kontratámadás után hazai vezetés, majd egy füredi kiállítás következett. Fordulás után tíz emberrel egyenlített a Füred, majd ismét hazai vezetésnek örülhettek a szurkolók, de a listavezető emberhátrányban is fordítani tudott. Nagyobb odafigyeléssel a BSE pontot menthetett volna. A játékvezető és asszisztensei hiba nélkül ténykedtek a nagy iramú, színvonalas mérkőzésen.

Dicséret illeti mindkét csapat játékosait.

Tudósított: Jandrasics Gábor

Ugod-Peremarton SC Berhida

4:1 (3:1)

Ugod. Jv.: Hegedűs I. Ugod SE: Pethő – Gödri D. (Joó), Gödri Á., Vesztergom, Zsirai, Szommer, Egyed, Czere (Fodor), Hegyi, Györkös, Zsoldos (Fehérvári). Edző: Szőke Zoltán.

Peremarton SC Berhida: Bereczky – Varga R., Nagy Cs. (Ferencz), Gulyás, Dufek, Horváth K. (Gráczer), Szabó A., András Sz., András N., Csejtei, Kerekes (Fülöp). Edző: Saáry Zoltán.

Gólszerzők: Vesztergom (2), Zsoldos, Hegyi, ill. Szabó A.

Kiállítva: Szabó A. (83., Peremarton SC Berhida).

Alsóházi rangadót rendeztek Ugodon, igazi hatpontos mérkőzésre készülhettek a küzdő felek. Az Ugod elsősorban feledtetni akarta a múlt heti csúfos vereséget, a Peremarton első győzelmét szerette volna megszerezni a közvetlen vetélytárs otthonában. A kezdő sípszóval egy időben leszakadt az ég, de ez nem gátolta meg az Ugodot, nagy elánnal kezdett. A 2. percben Zsoldos ment el a bal oldalon, jól centerezett, Hegyi kapura tartó lövését a gólvonalról vágta ki a vendég védő. Folyamatos nyomás alatt tartotta a hazai csapat a vendégeket, melyet a 17. percben gólra is váltottak, Zsirait buktatták a 16-oson belül, a büntetőt Hegyi értékesítette. 1:0.

A semmiből jött az egyenlítés, Szabó Alex valószínűleg a forduló gólját lőtte egy szabadrúgás kombináció után, 1:1. A 33. percben már ismét hazai előnyt mutatott az eredményjelző: szögletrúgást a röviden Zsirai csúsztatott meg, a hosszún pedig Vesztergom érkezett, 2:1. A 37. percben ismét Vesztergom szerzett gólt: Hegyi ment el a jobb oldalon, beadását Bereczky csak kiütni tudta, a kipattanót 16 méterről az üres kapuba emelte a középpályás, 3:1. A 37.percben a veterán Vesztergom a harmadik gólját szerezhette volna, de ajtó-ablak helyzetben mellé passzolta a labdát.

A második félidőben bátrabb lett a Peremarton játéka, de igazi veszélyt nem jelentettek a hazai kapura. Az utolsó tíz percre gólokkal növelhette volna előnyét a hazai csapat, a minden mindegy alapon támadó vendégek ellen, de gólt csak a 87. percben szereztek, Hegyi ugratta ki Fodort, aki Zsoldosnak passzolt, ő pedig nem hibázott. 4:1.

Főként az első félidőben mutatott, rendkívül célratörő, koncentrált futballja miatt, magabiztos győzelmet szerzett az Ugod, aki, ha ezt a formáját tudja hétről hétre mutatni, elkerülhet a veszélyzónából. Megérdemelt hazai siker született a lelkes vendégek ellen.

Szőke Zoltán: A fiúk átérezték a helyzet súlyát, az első félidei produkciónk a szezon legjobbja volt, jól játszottunk. A második játékrészben volt egy 10-15 perces hullámvölgyünk, de sikerült átvészelni, a kiállítás után szerezhettünk volna még gólokat. Győzelmünk megérdemelt.

Saáry Zoltán: Az első félidőben sokkal jobban játszó hazaiak megérdemelten nyertek.

Jók: mindenki, ill. senki.

Tudósított: Felber Zoltán.

FC Zirc/Dudar-Községi SE Magyarpolány

2:1 (1:0)

Zirc, 50 néző. Jv.: Gáspár A. FC Zirc/Dudar: Sipos – Vörösházi, Pavelka, Vachtler, Papp S. (Dávid), Torkos, Nagy M. (Nagy K.), Takács (Papp B.), Petróczi, Orbán, Turner. Edző: Nagy Krisztián.

Községi SE Magyarpolány: Kócsár – Veisz, Magyar, Bencsik, Gottfried, Polt, Horváth L., Kardos, Vöröskői (Döbrösi M.), Döbrösi G., Piri. Edző: Piri Ottó.

Gólszerzők: Dávid, Nagy M., ill. Horváth L.

A vendégek léptek fel támadólag, kapufát lőttek helyzetet alakítottak ki, de gólt a hazaiak értek el egy jól eltalált lövéssel. A második félidőben egy kezezést követően, büntetőből egyenlített a Magyarpolány, majd egy remek akcióból szerzett találattal a hazaiak eldöntötték a mérkőzést.

Összességében: közepes színvonalú találkozón a helyzeteit jobban értékesítő csapat nyert.

Jók: Nagy M. Turner, Pavelka, ill. Horváth L, Polt.

Tudósított: Kottyán Károly.

Gyulafirátót-Várpalotai BSK

2:2 (2:0)

Gyulafirátót, 50 néző. Jv.: Pilinger K. Gyulafirátót Se: Károlyi (Gyurmánczi) – Kálmán, Veinperl, Ring (Horváth M.), Zágor, Tímár, Balta G., Szabó G., Péteri, Csizmazia, Balta Z. Edző: Polonkai Csaba.

Várpalotai BSK: Bálint – Vékony, Horváth R., Hulka, Kalapács (Zsupek), Bogdán (Borbély), Szabó G., Lujber, Balogh Á., Csapó, Papp R. Edző: Pencz Norbert.

Gólszerzők: Csizmazia, Tímár, ill. Borbély, Bogdán.

Eső, szél, és a hideg idő ellenére nagyon jó mérkőzést láthattak a nézők. Az első félidőben a Gyulafirátót meglepte ellenfelét, sorra alakította ki a helyzeteket, de sajnos csak kettőt sikerült gólra váltani. Óriási fölényben játszott a dinamikusabb, labda biztosabb hazai alakulat. Ebben az időszakban eldönthette volna a meccset a Gyulafirátót.

A második felvonás palotai góllal kezdődött, de utána kiegyenlített nagy csata alakult ki, több helyzettel itt is ott is. A gyulafirátóti kapus súlyos sérülése miatt állt többet a játék, mielőbbi gyógyulást Károlyi Attilának.

A mérkőzés végéhez közelítve egyre több lehetősége akadt a vendéglátóknak, de ezek kimaradtak és ez megbosszulta magát, a semmiből rúgott gólt a vendégcsapat a hosszabbítás alatt.

Összességében a Gyulafirátót SE sokkal közelebb állt a győzelemhez, de sajnos most sem sikerült győzni.

Jók: mindenki, ill. mindenki.

Tudósított: Fogl Sándor.

Sümeg VSE-Fűzfői AK

1:1 (1:0)

Sümeg, 100 néző. Jv.: Bódi A. Sümeg VSE: Kovács R. – Kulman, Hegedűs, Kiss L., Makkos (Csordás), Reicz (Rédei), Karika, Révész, Markó, Márkus (Horváth R.), Mayer (Bujtor). Edző: Fördős József.

Fűzfői AK: Radnai – Kovács K., Kallós, Balatoni, Humli, Kardos, Dudás (Heidinger), Nyári, Varga T. (László), Szabó P., Auerbach. Edző: Horváth Ferenc.

Gólszerzők: Karika, ill. Kovács K.

Jó iramú, színvonalas mérkőzést láthatott a közönség. Nagy elánnal kezdett a hazai csapat, amely helyzetek sokaságát dolgozta ki. A 17. percben Karika szabadrúgásból, látványos góllal előnyt szerzett a sümegieknek. A hazaiak tovább fokozták a tempót, azonban előnyüket nem tudták növelni.

A második félidőben továbbra is a sümegiek irányították a játékot. A mérkőzés hajrájában a vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, sümegi hibák után a 93. percben ez sikerült is. A FAK így egy ponttal távozott.

Összegezve: a sümegiek győzelmet engedtek ki a kezükből, amit a kihagyott gól helyzetek és egyéni hibák befolyásoltak.

Jók: Hegedűs, Karika, a mezőny legjobbja, ill. Auerbach, Radnai, László, Kovács.

Tudósított: Fazekas László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában