Izzadtság nélkül győztek

2018.09.25. 20:39

Mindkét félidőt jól kezdte a BKSE, de a hazai siker nem volt veszélyben

Nem kellett különösebben megerőltetnie magát a Telekom Veszprémnek a kézilabda NB I megyei rangadóján, a végjátékban kiengedve is nyolccal verte a Balatonfüred KSE-t.

Piltman-Horváth Barbara

Telekom-BKSE 32-24 (19-11)

Veszprém, 1600 néző. V.: Horváth P., Marton B. Telekom Veszprém: Mikler – Gajic 4(1), Tönnesen 4, Mackovsek 2, Toft Hansen, Terzic 1, STRLEK 5. Csere: NILSSON 4, Nagy, LÉKAI 5, Ligetvári, Accambray 1, Nenadic 3, Mahe 3 (1), Dörnyei. Edző: Ljubomir Vranjes. Balatonfüredi KSE: BŐSZ – Hornyák, Máthé 2, Semenov 2, Topic 3, Szita 2, Bóka 2. Csere: Andó (kapus), Vajda 3, Németh B. 1, Kancel, Ferreira, Karvatski 1, Varga 2, DÉBER 5, Hornyák 1 (1), Németh A. Edző: Csoknyai István. Kiállítások: – ill. 2 perc. Hetesek: 2/2 ill. 4/1.

A mérkőzést meglehetősen álmosan kezdte a hazai csapat, sem védekezésben, sem támadásban nem találta a kellő fordulatszámot, így a 7. percben a fürediek vezettek 4-2-re. A következő minutumban azonban sikerült sebességi fokozatot váltani, Strlek segédletével egy 10-1-es szériával meg is fordították a meccset, hatgólos differenciát harcoltak ki a bakonyiak. A félidőig Nilsson találataival nyolcra növekedett a Telekom előnye.

A szünet után ismét a vendégek találták meg hamarabb a ritmust, Topic és Déber 20-14-re tornászta fel az eredményt, ám a 39. percre újult erőre kapott Vranjes csapata. Zsinórban hét gólt vágva már 29-16-ra vezetett. A végjátékban aztán kiengedni látszott a Veszprém, a balatonfürediek feltámadása a pontatlan passzok és sikertelen támadások számlájára is írható volt. Déber hét perc alatt négy ziccert is vágott be Mikler kapujába. A hazai győzelem egy percig nem forgott veszélyben, de azért az sokatmondó, hogy az utolsó hét percet 7-2-re a Balatonfüred nyerte.

 

Ljubomir Vranjes: – Sokat kellett futnunk, 21 gyors lerohanásunk volt. A Vardar ellen szükség lesz az ilyen játékra. Voltak jó pillanataink, de be kell ismernem, hogy inkább a jövőre koncentráltunk és sok hibánk akadt.

Csoknyai István: – Az volt a célunk, hogy ebben a nyolc napban a három mérkőzést úgy játsszuk le, hogy a fiatalok is kapjanak lehetőséget és a feszesség is megmaradjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában