Pályát adtak át

2017.11.22. 19:45

Műfüves játékteret kaptak a zirciek

Ünnepélyes keretek között került átadásra a 20x40-es méretű, villanyvilágításos műfüves pálya az Alkotmány utcai sporttelepen.

Kelemen Gábor

A szalag átvágásával jelképesen is átadták a pályát. Balról: az FC Zirc korosztályos focistái, dr. Kovács Zoltán államtitkár, Csik Ferenc megyei igazgató, Ottó Péter polgármester és Kottyán Károly alelnök Fotó: Kelemen Gábor

Az átadóünnepségen a kedvezményezett Football Club Zirc Sportegyesület részéről Kottyán Károly alelnök köszöntötte a vendégeket. Bemutatta klubjukat, amely 130 játékengedéllyel rendelkezik, az U7, U9, U11, U13-as korosztály a Bozsik-tornákon, az U14, U16, U19 pedig Veszprém megye korosztályos bajnokságaiban vesz részt. Az utánpótlás mellett van felnőtt és öregfiúk csapat is Zircen. Elmondta, a műfüves pálya az egyesület TAO-s pályázatán bruttó 14,75 millió forintos költséggel készült el, melyhez harminc százalékos önrészt a létesítmény tulajdonosa, Zirc Városi Önkormányzat biztosított.Dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, Zirc térségének országgyűlési képviselője hangsúlyozta, az Országgyűlés nem véletlenül találta ki a TAO-rendszert, hiszen ez lehetőséget ad arra, hogy a vállalkozások társasági adójukkal támogassák a sportot, kultúrát.

A szalag átvágásával jelképesen is átadták a pályát. Balról: az FC Zirc korosztályos focistái, dr. Kovács Zoltán államtitkár, Csik Ferenc megyei igazgató, Ottó Péter polgármester és Kottyán Károly alelnök Fotó: Kelemen Gábor

Hangsúlyozta a sport egészségre gyakorolt pozitív hatását, közösségépítő erejét, az élet nehézségeit áthidaló szerepét. Azt kívánta a gyerekeknek, hogy használják egészséggel az új sportpályát, legyen örömük benne.Csik Ferenc, a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóságának igazgatója arra hívta fel az ifjúság figyelmét, hogy van előrelépési lehetőség, be lehet kerülni a megyei és az országos válogatottba is. Ehhez szükség van a műfüves pályákra, hiszen a dagonyában erősíteni lehet a combot, a rúgóerőt, de technikázni, futballozni igazán csak ezeken a játéktereken lehet. Úgy látja, jó gazdája lesz Zircen a pályának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában