Telekom – Kielce

2017.10.13. 11:22

Nagy az elmúlt években mindig októberben sérült meg

A két évvel ezelőtti Bajnokok Ligája döntő óta először mérheti össze erejét a Telekom Veszprém és a lengyel Kielce.

B. Virág Rita

Nagy László a THW Kiel elleni összecsapáson törte el a jobb kezén a hüvelykujját Fotó: Penovác Károly

Igaz most korántsem olyan komoly a tét, mindössze egy csoport mérkőzésről van szó, de a magyar bajnok számára a veretlenségének megőrzése lehet az egyik motiváló erő.

A Telekom Veszprém alakulata vasárnap este a lengyel Kielce otthonában lép pályára a BL-ben – kezdés 19 órakor. A B csoport rangadóján a vendégek azonban nem tudnak a legerősebb összeállításukban pályára lépni, miután a múlt hétvégén, a THW Kiel ellen eltört a jobb kezén a hüvelykujja, Nagy László csapatkapitánynak.

- Az elmúlt négy esztendőben mindig októberben történt velem valami. Először a lovagló izmom sérült meg, rá következő esztendőben a kéz középcsontom tört el, tavaly a jobb kezem mutatóujja, most pedig szintén a jobb kezemen a hüvelykujj – idézte fel az elmúlt évek sérüléseit Nagy László, akinek jobb kezén jókora, műanyagból készült, fehér kötés rögzíti a sérült részt.

A Telekom Veszprém csapatkapitánya elmondta, az orvosokkal konzultálva úgy döntöttek, nincs szükség a műtétre, így négy-hat hét kihagyás vár rá. Ezalatt mindenféle eszközt bevetnek, hogy meggyorsítsák a gyógyulást.

Nagy László arról is beszélt, tizennyolc év után a héten bejelentette visszavonulását a válogatottól.

- Nyilván nem egyik napról a másikra döntöttem, hanem ez a gondolat már hosszú ideje érlelődött bennem. Miután a nemzeti csapatban évek óta meghatározó szerepkörben számítottak rám, ezért úgy gondoltam, az a sportszerű, ha a most induló olimpiai ciklus elején jelentem be ezt, hogy a szövetségi kapitánynak, Ljubomir Vranjesnek maradjon ideje megtalálni azokat a játékosokat, akikre hosszabb távon számíthat – fogalmazott.

Nagy László a THW Kiel elleni összecsapáson törte el a jobb kezén a hüvelykujját
Fotó: Penovác Károly

 

A legendás 19-es hozzátette, még két éves szerződés köti a Telekom Veszprémhez, addig mindenképpen játszani szeretne. A szövetség is jelezte már, hogy a tapasztalatára, a szakértelmére feltétlenül számítana, ám hogy milyen formában, az még képlékeny, és egyelőre pontosat nem is tud róla mondani.

Az említett sérülés miatt a hétvégén nélküle kell társainak megvívni a Kielce elleni BL-rangadót. Erről a csapatkapitány úgy vélekedett, Kielcében senkinek sincs könnyű dolga.

- Ha magunkra fókuszálunk és nem a problémákra, akkor jó mérkőzést vívhatunk. Nyilván át kell alakítani az eddig megszokott védekezési rendet. Szerintem Blagotinsek, Schuch és a fiatal Ligetvári meg tudják oldani majd ezt a feladatot. Támadásban pedig ott van Tönnesen és Ancsin, akik nem mellesleg kettes védőként is megállják a helyüket. Úgy vélem, nem szabad arra gondolni, mi történt a Kielce ellen a BL-döntőben. Nekünk pozitívan előre kell tekinteni és a jelennel kell foglalkozni, az a mérkőzés a múlté, most tiszta lappal vágtunk neki ennek a sorozatnak – húzta alá Nagy László.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában