a listavezető ellen

2017.10.12. 20:32

Nagyon fontos lenne az FC Ajkának a három pont a derbin

Az év egyik leginkább várt összecsapása következik szombaton az ajkai futballpályán, ahol két feljutásra pályázó együttes méri össze tudását.

Horváth Gábor

Az FC Ajka (zöld mezben) eddig minden mérkőzésén a kapuba talált, de helyzetkihasználása nem túl acélos Fotó: Penovác Károly

A listavezető Kaposvári Rákóczi FC-t fogadja szombaton az FC Ajka a labdarúgó NB III nyugati csoportjának tizedik fordulójában.

A Veszprém megyei csapat lemaradása négy pont az éllovashoz képest, azaz mondani sem kell, a győzelem rengeteget érne az ajkaiaknak. Feledtetni lehetne vele az elmúlt hetek botladozását is.

A Kaposvár mellett az FC Ajka szintén feljutásra vágyik, de egyik csapat sem kezdett őszi menetelésbe. A somogyiaknál ezt Artner Tamás pozíciója bánta, a korábban Ajkán is dolgozó tréner hét forduló után távozott a Kaposvár kispadjáról.

Ajkán sem voltak nyugodtak a kedélyek, a Veszprém elleni hazai döntetlent követően a vezetőség úgy határozott, hogy a szakmai stáb szeptemberi prémiumát megvonja. Emellett következő három meccsen hét pontot vár el a csapattól. Ebből jelenleg négy van meg, az FC Ajka elmaradt meccsét pótolva 3:2-re nyert a Gyirmót II otthonában, majd múlt hétvégén 1:1-et játszott a III. Ker. TVE vendégeként.

- Stabil, szervezett csapat ellen léptünk pályára. A döntetlen bele is fért volna, ha eddig nem vesztettünk volna ennyi pontot. Borzasztó, hogy ellenfelünk egyetlen kapura lövéséből gól született, míg mi az utolsó 20 percben többször is megnyerhettük volna

a meccset – utalt vissza az utóbbi találkozóra Rozmán László.

Az FC Ajka (zöld mezben) eddig minden mérkőzésén a kapuba talált, de helyzetkihasználása nem túl acélos Fotó: Penovác Károly

Az ajkaiak szakvezetője tisztában van vele, hogy remek csapat érkezik szombaton otthonukba, de úgy érzi, megfelelően felkészültek a feladatra.

- A Kaposvár jó erőt képvisel, s hasonló céljai van-nak, mint nekünk. Vendégünk gyors játékosokkal rendelkezik, egy-két érintős futballt játszik. Nagyon szervezettnek kell lennünk, és nem szabad területet hagynunk nekik. A szélekre különösen oda kell figyelnünk, szűk, zárt játékra lesz szükségünk – fogalmazott az edző, aki Pavlitzky Balázsra eltiltás miatt továbbra sem számíthat, míg az utánpótlás-válogatottból visszatérő Krebsz Máté és a sérülésből felépült Graszl Károly elvileg már bevethető lesz.

A Kaposvár két siker után áll, a múlt héten kettős emberhátrányban gyűrte le (2:1) a Pénzügyőr SE-t, előtte pedig idegenben tömte ki a gyirmótiakat (7:1). A találkozó 15 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában