BKSE

2017.09.10. 20:21

Fontos két pontot szereztek a fürediek

Erős vetélytárs ellen aratott magabiztos sikert a Balatonfüredi KSE vasárnap a férfi kézilabda NB I nyitányán.

Horváth Gábor

BKSE-Budakalász

30-26 (15-10)

Balatonfüred, 600 néző. V.: Bíró, Kiss. Balatonfüredi KSE: FAZEKAS - Hornyák 3 (1), KASPAREK 8, Semenov 3, Kemény 2, SZITA 5, BÓKA 5. Csere: TOPIC 1, Németh, DEBRECZENI 1, Varsandán 2 (2), Déber. Edző: Csoknyai István. CYEB Budakalász: Tamási - Tóth 1, Reznicek 3, Mazák 1, Czina, Józsa 1, BOHÁCS 3. Csere: Váczi, Boros (kapusok), Koncz 2, NAGY 6, BERGGREN 5 (1), Nemes, Leimeter 4, Sutka. Edző: Horváth Attila.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 1/1.

A szezon első mérkőzésén a balatonfürediek azt a Budakalászt fogadták, amely tavaly fájó vereséget mért rájuk a Balaton Szabadidő Központban. Azon a találkozón dőlt el, hogy a BKSE hátrébb végez a tabellán, mint vetélytársa, a Budakalász lett a negyedik, a Füred pedig hatodikként zárta az előző idényt.

A hazaiak sérülés miatt Zdolik Bencét, Gerdán Tibort, Kancel Ottót, Artur Karvatskit, valamint Horváth Lászlót is nélkülözték. A keretben öt nyári igazolás kapott helyet. Nagy volt az érdeklődés, csaknem telt ház, remek hangulat várta az összecsapást.

A visszatérő Bókáé volt a találkozó első gólja, amelyre Rezvichel válaszolt. A vendégek átvették a vezetést, de Fazekas bemutatott egy szép védést, Topic pedig egalizált. A BKSE egyre jobban belemelegedett, Kasparek duplája után a 11. percben 5-3 állt az eredményjelzőn. Fazekas remek formában volt, a hazaiak harciasan, erőszakosan játszottak, 6-3. A 17. percben, 9-5-ös állásnál a vendégek időt kértek. Igyekezett felvenni a ritmust a Budakalász, meg is volt az esély, miután kicsit megállt a hazai gólgyártás, Hornyák például hetest hibázott. A vendégek többször is két gólra zárkóztak, sőt Nagy találata után 11-10-et mutatott az eredményjelző. Csoknyai Istvánékon volt a sor az időkérésnél, sikerült is újítani: 13-10. Sőt, ötgólos előnnyel vonulhattak pihenőre a hazaiak.

A második játékrész elején Koncz szépített, Hornyák válaszolt hetesből. Továbbra is dominált a meccsen a Füred, 37. perc: 18:12. Fazekas óriási védését követően Debreczeni lőhetett ziccert (19-12), időt kértek a vendégek.

Bóka negyedik találatával a 42. percben 21-15-re alakult az állás, szépen menetelt a Füred a győzelem felé, de oda kellett figyelnie, a védekezését megnyitó Budakalász még nem adta fel. Kasparek vette el a vendégek kedvét, a cseh átlövő laza egyszerűséggel szerezte meg hatodik és hetedik gólját.

Tíz perccel a vége előtt 26-19 mutatott az eredményjelző. A vendégek nem tudtak mit kezdeni a BKSE agresszív, kemény védekezésével és a hazai csapat támadásban is jól teljesített.

A hajrában Kemény megkapta harmadik kétperces büntetését, a Budakalász mínusz négyre (28:24) jött fel, de már nem volt esélye a pontszerzésre.

 

Csoknyai István: - Az első félidőben a védekezésünk és a kapusteljesítményünk is jó volt, szünet után előnyünk birtokában tudatosan játszottunk. Dicséretet érdemel a csapat, fontos két pontot szereztünk.

Horváth Attila: - Gratulálok a Fürednek. Magunkat vertük meg, nyomát nem láttam annak, amit megbeszéltünk. Nem voltunk ott fejben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában