NB III

2017.09.23. 18:49

Megtört a rossz sorozat

Három nyeretlen bajnoki meccs után győzött ismét az FC Ajka szombaton a labdarúgó NB III-ban.

Horváth Gábor

Nagy Krisztián (zöld mezben elöl) szerzett vezetést az FC Ajkának, amely küzdelmes meccsen győzött Fotó: Penovác Károly

FC Ajka-Pénzügyőr SE

2-1 (2-1)

Ajka, 200 néző. Jv.: Görög M. FC Ajka: Balogh M. – Krebsz, Pákai, Kovács, Csemer – Nagy E., Köles, Illés (Major, 80.) – Vallejos (Horváth Patrik, 73.), Nagy K., Szabó T. (Pavlitzky,54.). Edző: Rozmán László.

Pénzügyőr SE: Czuczi – Szigeti (Buzás, 73.), Szekszárdi, Luczek, Orbán – Sztrunga, Despotovic (Nagy B., 88.), Szabó B., Besztercei – Feil, Majoros (Turi, 61.). Edző: Varga Balázs.

Az első két támadást az ajkaiak vezették, a 9. percben Krebsz elöl mentett kivetődve a vendégek kapusa.

A 12. percben Pákai ugratta ki Nagy Krisztiánt, akinek a lábát a 16-oson belül Czuczi elhúzta, 11-es. A büntetőt a sértett értékesítette, 1-0.

Nagy Krisztián (zöld mezben elöl) szerzett vezetést az FC Ajkának, amely küzdelmes meccsen győzött
Fotó: Penovác Károly

A vendégek a 25. percben vezették első támadásukat, Despotovic fölé lőtt, majd Majoros szabadrúgását hárította Balogh. Pákai fejelt öt méterről a bal kapufa mellé.

A 32. percben jött az egyenlítés, az ajkai védők az ötösön nem tudtak felszabadítani. Besztercei volt a legszemfülesebb, becsúszva, az ötösről a hálóba kotorta a labdát, 1-1.

A 44. percben ismét sikerült a hazaiaknak megszerezni a vezetést, s mint később kiderült, a győztes gólt. Köles fejesét Czuczi csak kiütni tudta, a kipattanót Illés közelről bombázta a léc alá, 2-1.

A második félidőben is az ajkaiak játszottak fölényben. A Pénzügyőr ritkán jutott el a 16-osig, egy esetben azonban Baloghnak bravúrt kellett bemutatnia. A hajrában előbb Horváth Patrik, majd Major került abszolút gólhelyzetbe, de mindketten a jobb kapufa mellé lőttek.

Mindkét csapat 120 percet játszott szerdán a kupában. A hazaiakon ez egyértelműen látszott, sokkal nehézkesebben mozogtak a megszokottnál, kevesebb helyzetet tudtak kidolgozni. Azonban teljesen megérdemelten győztek a kevés veszélyt jelentő Pénzügyőrrel szemben.

Rozmán László: – Kevésbé jól, de hatalmas akarattal játszott a csapat. Nehéz, de megérdemelt sikert arattunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában