ehf-kupa

2017.11.17. 19:02

Nehéz spanyol túra vár a Balatonfüredi KSE-re

Kőkemény párharc vár a Balatonfüredi KSE-re, amely vasárnap Spanyolországban lép pályára a kézilabda EHF-kupa harmadik selejtezőkörében.

Horváth Gábor

A fürediek (középen Németh Balázs) célja az, hogy maradjon esélyük a jövő heti hazai visszavágóra Fotó: Penovác Károly

A csoportkörbe kerülés a tét a férfi kézilabdázók második számú európai kupasorozatában.

A balatonfürediekre spanyol párharc vár, a BKSE vasárnap idegenben kezdi meg a BM Granollers elleni csatát a Barcelona mellett fekvő város csapatának otthonában.

A BM Granollers nem kezdők alakulata, a katalánok az utóbbi években rendszeres résztvevői az EHF-kupa csoportkörének, de már volt úgy (2016-ban), hogy a döntőig meneteltek a sorozatban. A spanyol gárda egyébként a ’90-es évek közepén kétszer el is hódította a kupát.

Az együttes jelenleg harmadik hazája bajnokságában, mindössze egy ponttal van lemaradva a második helyezettől, s öt egység a hátránya az éllovas Barcelona mögött. A helyi fiatalok mellett brazil, litván, portugál és szerb légiósa van.

A fürediek (középen Németh Balázs) célja az, hogy maradjon esélyük a jövő heti hazai visszavágóra Fotó: Penovác Károly

- Ellenfelünk a tipikus spanyol iskolát képviseli. Erős játékoskerettel rendelkezik, jók a légiósok, brazil kapusuk például kiemelkedő teljesítményre képes, a szélsőik pedig villámgyorsak – összegzett Csoknyai István.

A Balatonfüredi KSE edzője megjegyezte: a katalánok bizonyára már az első meccsen igyekeznek eldönteni a párharc sorsát, az ő csapata pedig természetesen arra törekszik, hogy a visszavágón legyen esélye a továbbjutás kiharcolására.

A BKSE remekül kezdte a szezont, első nyolc bajnokiját egyaránt behúzta, legutóbbi két találkozóján (igaz, a Veszprém és a Szeged ellen) egyaránt kikapott. – Hazudnék, ha azt mondanám, hogy bombaformában vagyunk. Szegeden akadtak pozitív időszakok a játékunkban, ám az egyáltalán nem tetszett, hogy olyan sok ziccert kihagytunk. Ha vasárnap is ezt tesszük, semmi esélyünk sem lesz. Nagyon készülünk, a célunk az, hogy a jövő heti, hazai mérkőzésre megmaradjanak a továbbjutási esélyeink – fogalmazott a szakember, aki egyelőre nem számíthat a sérült Szita Zoltán játékára. A balátlövő poszt jelenleg nagyon lyukas a füredieknél, Zdolik Bence térdét ugyanis nemrég ismét megműtötték, így ő ebben a szezonban valószínűleg már nem léphet pályára.

A Balaton-partiak szombaton Bécsen keresztül utaznak Spanyolországba, ahol délután már edzésük is lesz. A mérkőzés vasárnap 12.30-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában