NB III

2018.04.21. 19:40

Nem fért kétség a Perutz győzelméhez

Hat gólt, két tizenegyest és egy kiállítást hozott az NB III-as labdarúgó bajnokságban a Dunaharaszti pápai vendégjátéka, melyen a hazaiak bár védekezésben és támadásban is több hibával játszottak, összességében megérdemelt győzelmet arattak.

Haraszti Gábor

Perutz FC – Dunaharaszti MTK 4-2 (2-0) Gsz.: Szabó 2, Németh, Bohner ill. Rebecsák, Rusvay

Pápa, Perutz stadion, 500 néző, v.: Horváth (Kulman, Ország). Perutz FC: Sánta – Bohner, Kozma, Császár, Böröczky – Somogyi, Baldauf (Iványi 77), Jurik, Skriba (Domján 36), Németh L. – Szabó Zs. (Szedlacsek 82), edző: Marton Miklós. Dunaharaszti: Ivicevic – Márton, Rétsági, Nyéki (Vitányi 56), Bíró – Kovács (Dallos 76), Gacsal, Farkas, Mendebaba (Rebecsák 53), Rusvay – Szenes, edző: Króner Péter.

Kiváló futballidőben, szép számú hazai nézőközönség előtt csakis a három pontban gondolkodott Marton Miklós edző, hiszen a vendégek tíz mérkőzés óta képtelenek nyerni, öt döntetlen és ugyanennyi vereség állt a nevük mellett. Alig telt el tíz perc a mérkőzésből és máris gólhelyzet alakult ki a vendég kapu előtt, Jurik szabadrúgására jó ütemben érkezett a kapu elé Szabó Zsolt, Ivicevic kapus azonban jó helyen állt és bravúrral hárította a belsőzést. Nem könnyítették meg a fegyelmezetten visszazáró csíkos mezesek a pápaiak dolgát, akik nehezen találtak fogást a falon, szűk húsz percig semmi nem történt. Az első fél órához közeledve aztán megtört a jég, Skribát Nyéki buktatta a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Szabó Zsolt félmagasan középre lőtte a balra vetődő hálóőr mellett 1-0. A 38. percben először kellett Sántának játékba avatkoznia, aki Gacsal veszélyesen csapódó szabadrúgását tolta fölé. Két perccel a szünet előtt kettőre nőtt a Perutz előnye, Somogyi átadásából Németh László kiváló ütemben indult a leshatárról, majd a kapus támaszkodó lába mellett a hálóba gurított 2-0. A második játékrészben pontrúgásból két vendég lehetőséget jegyezhettünk fel, előbb Gacsal, majd Szenes tesztelte Sántát, ám a hazai hálóőr kapuja érintetlen maradt. Egy óra játék után szépített a Dunaharaszti, Rusvay beívelését a csereként pályára lépő Rebecsák csúsztatta a bal kapufa segítségével a hosszúba 2-1. Egy perccel később Somogyi lábában volt a harmadik Perutz gól, ám a csapatkapitány a keresztlécet lőtte telibe, majd újabb egy minutum elteltével második tizenegyeséhez készülődhetett a Pápa, miután Márton buktatta Bohnert. Az eset után a vendég bekk megkapta sárga lapját, majd szövegelésért a következőt is, így tíz emberre fogyatkoztak a Pest megyeiek. Az ítéletvégrehajtó ezúttal is Szabó Zsolt volt, aki magabiztosan a kapu bal oldalába lőtt 3-1. A folytatásban Németh László és Bohner Roland ziccere is kimaradt, a 88. percben viszont már négy volt a különbség: Jurik indította a jobb oldalon Bohnert, aki a rossz ütemben kimozduló Ivicevic mellett eltolta a labdát, majd az üres kapuba passzolt, ez volt a Perutz jobbhátvédjének első gólja pápai mezben. A hosszabbításban újabb találatot ért el az MTK, Szenes kiugratását Rusvay lőtte a hálóba, amivel kialakult a 4-2-es végeredmény.

Marton Miklós: Elégedett lehetek, bár mind védekezésben, mind támadásban a koncentrációval ismét akadtak gondjaink, két ilyen buta gólt ilyen szinten nem szabad kapni, ha ma nem a Dunaharasztival találkozunk, nagyobb bajba is kerülhettünk volna. Megint sorban kihagytunk a ziccereket, volt is izgulnivalónk a harmadik gólig, egy olyan meccsen, amit addigra már régen el kellett volna dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában