Boxer SE

2018.06.20. 20:08

Öt ajkai ökölvívó is aranyéremnek örülhetett

Vecsésen és Szombathelyen mérették meg magukat nemrég az ajkai Boxer SE fiatal ökölvívói, akik jó eredményeket értek el.

Horváth Gábor

Az ajkai fiatalok kiválóan szerepeltek Szombathelyen. A képen balról: Márton Eszter, Povázson Tamás, Povázson Richárd és Csejtei Bence. Mögöttük Horváth Tibor edző Fotó: Boxer SE

A vecsési V. Varga Viktor Nemzetközi Emlékversenyen Povázson Tamás első helyezést ért el a serdülők 38,5 kg-os súlycsoportjában.

Szombathelyen szintén nemzetközi megmérettetést tartottak, a VIII. Hauer Lajos Emlékversenyen négy ajkai ökölvívó is ringbe szállt. A serdülő Európa-bajnoki ötödik helyezett Márton Eszter kiváló formában, egyhangú pontozással nyert kőszegi vetélytársa ellen, akire a harmadik menetben számolni is kellett.

Az ajkai fiatalok kiválóan szerepeltek Szombathelyen. A képen balról: Márton Eszter, Povázson Tamás, Povázson Richárd és Csejtei Bence. Mögöttük Horváth Tibor edző Fotó: Boxer SE

A 12 évesek korosztályában a 47 kg-os Csejtei Bence, a Budapest Vasas sportolója ellen lépett szorítóba, és egyhangú pontozással győzött.

A 36 kilogrammosok között Povázson Richárd nagy csatát vívott szombathelyi vetélytársával, és osztott pontozással nyert.

Serdülőben Povázson Tamás 39,5 kg-ban, egy súlycsoporttal feljebb indult. Szlovák ellenfele egy fejjel magasabb volt nála, de az ajkai fiút ez egyáltalán nem zavarta, végig irányított, kifejezetten az történt a ringben, amit ő akart. Egyhangú pontozással nyert.

A fiatalokat Horváth Tibor edző készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában