Szombati meccs az Andráshidával

2017.09.15. 07:14

Pápai Perutz FC: Csak a győzelem elfogadható

A korábbi hetekhez képest nyugodtabban várhatja soron következő NB III-as bajnoki labdarúgó-mérkőzését a Pápai Perutz FC.

Haraszti Gábor

f

Marton Miklós csapatának ugyanis a legutóbbi, ötödik fordulóban megtört a négy mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériája, az 1:0-s Csepel elleni győzelemmel pedig mindjárt négy helyet ugrott előre a tabellán a pápai gárda.

– Nagyon ránk fért már a siker, azt gondolom a játék összképe alapján rá is szolgáltunk a három pontra, a győzelem értékét növeli, hogy több mint 50 percet egy jogtalan kiállítás miatt emberhátrányban futballoztunk – emlékeztetett a pápaiak trénere. – Olyan meccs volt, amilyet vártam, ellenfelünk visszaállt védekezni, szerencsére hamar fel tudtuk törni a védelmi vonalukat. Ha jobban használjuk ki a helyzeteinket, akkor nagyobb is lehetett volna a különbség, de most az volt a legfontosabb, hogy nyerjünk.

A Pápai Perutz (sárgában) az Andráshidát fogadja szombaton este Fotó: Penovác Károly

A folytatásban a tabellán három győzelemmel (Veszprém, BKV Előre, Csorna) és két vereséggel (THSE-Szabadkikötő, Dunaharaszti) ötödik helyen álló Andráshida lesz az ellenfél.

– Szombati ellenfelünk hasonló játékot játszik, mint a Csepel, a védekezésre helyezi a fő hangsúlyt és pontrúgásokból, kontrákból igyekszik gólt szerezni. Fel fogunk készülni belőlük, és ha senki sem követi el azokat a hibákat, amiket az első pár mérkőzésen láttunk, nem lesz gond. Győzelemre számítok és arra is fogunk játszani – tette hozzá Marton Miklós.

A rivális egyik gólvágója Bíró András, aki jelenleg három találatnál jár, aki zsinórban az első három fordulóban is eredményes volt. Bevette a VLS Veszprém, a THSE-Szabadkikötő, valamint a BKV Előre kapuját is. A mindössze 21 éves játékosra a pápai védelemnek nem árt majd odafigyelni.

A pápai edző elmondta még, nagyon hálás a szurkolóknak, hogy a nehéz időkben is kitartottak mellettük és szeretnék győzelemmel meghálálni a drukkerek lelkes biztatását.

A mérkőzést – melyet a kiadottól eltérően szeptember 16-án, szombaton 19 órától rendeznek a Perutz stadionban – Kovács Szabolcs és Skriba Máté sérülés miatt biztosan kihagyja, ahogy a Csepel ellen kiállított Iványi Martin is, akit egy mérkőzésre tiltott el a fegyelmi bizottság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában