kosárlabda

2017.10.10. 19:47

Parádés produkció a szünet után

Kiváló második félidei teljesítményével a vártnál is biztosabb, 34 pontos sikert aratott a Hoya Pannon Egyetem Veszprém alakulata a PVSK ellen a férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában.

B. Virág Rita

Fotó: Balogh Ákos

Hoya Veszprém-PVSK

88:54 (22:11, 20:18, 27:16, 19:9)

Veszprém, 200 néző. V.: Horváth A., Szalai, Benedek. Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Cook 18, Pável 5, Kovács 19/3, Hegedűs 13/3, Körtélyesi 28. Csere: Lógár 2, Simon M., Schéda 2, Schmitz, Bruder. Edző: Mérész Csaba. PVSK-Kronosz Kiadó: Mándity 3, Popgyákunik 10/6, Berkics 18/3, Dragasevic 14/6, Kővágó-Laska 1. Csere: Bíró, Porrogi, Benke 2, Riskó 4, Popadic 2. Edző: Juhász Olivér.

A szokatlan hétközi időpont miatt a szokásosnál kevesebben látogattak ki a Vetési gimnázium tornacsarnokába. A közönség azonban így is lelkesen biztatta a Hoyat, amely Hegedűs triplájával kezdte meg a pontgyártást. Körtélyesi, majd Cook is berámolt egy-egy duplát, Kovács kosarával pedig máris 11:5 állt az eredményjelzőn. Jó tempóban, eredményesen pattogtattak a veszprémiek, a pontszerzésben Cook járt az élen, s máris tíz pontra hízott a különbség (17:7).

A 6. percben Mérész edző a 16 éves Simon Mártonnak is lehetőséget adott, aki bátor játékkal mutatkozott be.

 

A megnyugtató különbség dacára megtorpant a Veszprém és ezt kihasználva a Baranya megyeiek közelebb zárkóztak (26:18). Körtélyesi fújt riadót, s a félidő végére biztos előnnyel vonulhatott a Hoya pihenőre (42:29).

A térfélcserét követően magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak a vendéglátók, három perc alatt húsz pontos differencia alakult ki. Ezt a szakaszt 12:5-re hozta a Veszprém (54:34). A PVSK hiába kért időt, állandósult a különbség, sőt Pával hármasával már 67:42 állt az eredményjelzőn.

Remek és látványos akciókban sem volt hiány, Kovács például pazar passzok után játszotta magát tisztára (69:44).

A záró játékrész Cook kosarával indult. A veszprémiek kiválóan védekeztek, ebben a szakaszban (is) több szerzett labdát beírhattak a zsűriasztalnál a hazaiak statisztikáiba, és a könnyű kosarakkal 80:50-re alakult az állás.

A mérkőzés utolsó perceiben a fiatal, feltörekvő tehetségeknek is lehetőséget adott Mérész edző, akik igyekeztek meghálálni a bizalmat. A hajrában még rápakolt a különbségre a Veszprém és a vártnál fölényesebb, magabiztos győzelmet könyvelhetett el, megszerezve ezzel zsinórban harmadik sikerét.

Mérész Csaba: – Jól kezdtünk, ám kisebb hullámvölgybe kerültünk a második negyedbe. A szünetben rendeztük a sorainkat és tettük a dolgunkat. Kifejezetten tetszett, amit ebben a szakaszban láttam, úgy kosaraztunk, ahogy azt előzetesen megbeszéltük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában