megye I

2017.10.15. 18:44

A Peremarton SC Berhida alakulata megszerezte második pontját a bajnokságban

Az MTD labdarúgó megyei I. osztályú bajnokságban a listavezető Balatonfüred erőt demonstráló sikert ért el, tizenkét gólt vágott az Ugodnak. A feljutásra aspiráló balatoniak viszont nem dőlhetnek hátra, mert a második Tihany ott liheg a nyakukon.

B. Virág Rita

Peremarton-FC Zirc/Dudar 0:0

Berhida, 85 néző. Jv.: Magyar Á. Peremarton SC Berhida: Bereczky – Varga R., Szabó B., Szabó Z. (Nagy Cs.), Dufek, Barthalos (Gulyás), Szabó A., András Sz., András N., Csejtei, Kerekes (Gráczer). Edző: Saáry Zoltán.

FC Zirc/Dudar: Sipos – Vörösházi, Vachtler, Nagy K., Papp S., Barcza (Papp B.), Dávid, Torkos, Takács, Petróczi, Turner. Edző: Nagy Krisztián.

A mérkőzés első félidejében inkább a mezőnyben folyt a játék, és hazai csapatnak voltak veszélyesebb lövései, átlövései, helyzetei, míg a vendégek előtt a játékrész végén adódott lehetőség a gólszerzésre, szélről a hosszúra átlőtt labdát, a kapufa mellé helyezték, kimaradt. A második játékrészben aztán teljes egészében a hazaiak akarata érvényesült, többet birtokolták a labdát, sok támadást vezettek a széleken, és remek átlövésekkel próbálkoztak, amiket kivétel nélkül a zirci kapus hárított. A vendégek előtt csak egy igazán nagy helyzet adódott, amit csúnyán mellé rúgtak.

Összegezve: a hazai csapat győzelmet és három pontot szalasztott el, megérdemelte volna a három pontot a helyzetei és kaput eltaláló lövései alapján.

Jók: Csejtei, András N., Kerekes, Szabó B., ill. a mezőny legjobbja, Sipos M., Takács D.

Balatonfüredi FC-Ugod SE 12:0 (6:0)

Balatonfüred, 200 néző. Jv.: Keszthelyi T. Balatonfüredi FC: Fogarasi – Emperger, Imre (Krén), Rápó, Mátó (Udvardi M.), Sowunmi Babatunde, Tóth G., Grecsó (Kós), Szőllősi (Szurok), Tóth L. (Reznyák), Pálfi. Edző: Beszédes Sándor.

Ugod SE: Pethő – Mogyorósi (Szőke), Gödri Á., Joó, Zsirai, Kovács K. (Gödri D.), Szommer (Fodor), Egyed, Czere, Györkös, Zsoldos (Fehérvári). Edző: Szőke Zoltán.

Gólszerzők: Sowunmi Babatunde (4), Rápó (2), Tóth G. (2), Reznyák, Pálfi, Tóth L., Emperger.

Már az első percekben látszott, hogy a füredi gárda nagyon szeretné kijavítani a Zircen kapott fekete pontot, s ennek lett áldozata a rendkívül sportszerűen játszó vendégcsapat.

A hazaiak nagy kedvvel játszva, végig összpontosítva, szebbnél-szebb gólokat szerezve, ilyen arányban is megérdemelten győztek. Jellemző, hogy a füredi kapura nem ment lövés a mérkőzés folyamán.

Jók: egész BFC, ill. senki.

Várpalotai BSK-Tihany 0:1 (0:0)

Várpalota, 80 néző. Jv.: Lovasi I. Várpalotai Bányász SK: Közép – Vékony, Horváth R., Hulka (Janás), Kalapács (Zsupek), Bogdán, Borbély, Szabó G., Lujber, Csapó, Balogh Á. Edző: Pencz Norbert.

Tihanyi FC: Sárdi – Dévényi, Varga Gy. (Gál), Márki (Kovácsfi), Németh K., Nemes, Károlyi, Klauz, Pass (Perger), Erőss (Csik), Benedek (Horváth B.). Edző: Lukács István.

Gólszerző: Gál.

A tartalékosan felálló Palota jelesre vizsgázott küzdeni tudásból a tabella második ellen. A mezőny legjobbja, Vékony összeszedte a védelmet és veszélyes kontrákkal fenyegette az ellenfelet. A kérdés csak az volt, ki szerzi meg az első gólt. Erre a végjátékban, a 87.percben került sor. Összességében döntetlen szagú derbin a vendég csapat nyert a becsülettel küzdő hazaiak ellen.

Jók: Vékony, Horváth, ill. Sárdi.

Ajka Kristály-Gyulafirátót 2:0 (0:0)

Ajka, 150 néző. Jv.: Mátéffy R. Ajka Kristály SE: Szalai – Hauser R. (Szarka), Primusz, Ménes, Hauser T. (Vizkelety), Szedlacsek, Horváth L., Szabó Z., Bencsik, Mészáros (Sipos), Kungl. Edző: Sipos Tamás.

Gyulafirátót SE: Gyurmánczi – Balta N., Rácz (Csizmazia), Kálmán, Veinperl, Ring, Zágor, Tímár, Balta G., Olasz, Balta Z. (Péteri). Edző: Polonkai Csaba.

Gólszerző: Szabó Z. (2).

A végig óriási fölényben focizó hazaiakkal szemben a defenzív vendégek nyolcvan percig bírták kapott gól nélkül. Igaz, nem rajtuk múlott, mert a Kristálynak több lehetősége is akadt, amiket sokszor túlkombináltak a támadói. Két nagyszerű akciógól maradt az utolsó tíz percre. Sajnos sérülést is hozott a találkozó: egy durva belépést követően Hauser Roland dőlt ki a sorból. Ugyanakkor biztató a fiatalok játéka.

Jók: Szabó, Szedlacsek, Kungl, Bencsik, Horváth, Primusz, ill. Balta.

Fűzfői AK-Devecser SE 2:0 (2:0)

Balatonfűzfő, 150 néző. Jv.: Nagy J. Fűzfői AK: Radnai – Pál (Keil), Vati G. (Heidinger), Balatoni, Humli, Kardos (Dudás), Auerbach, Kovács K., Varga T. (László), Kallós, Nyári. Edző: Horváth Ferenc.

Devecser SE: Csepregi – Király, Tisonyai, Németh A. (Csicsics), Burucs (Németh P.), Orbán, Szakonyi, Szélessy, Paksai, Illés M., Illés N. (Rába). Edző: Cserna Róbert.

Gólszerzők: Kardos, Humli.

A mérkőzés első felében eldöntötte a mérkőzést a hazai csapat. A 14. percben Kardos lövését még védte a vendég kapus, de aztán a labda Humli elé pattant, aki a kapuba passzolt. A 27. percben növelte előnyét a FAK: Kallós beadott labdáját Kardos a kapuba vágta.

A mérkőzés összképe alapján megérdemelt a hazai siker született a szimpatikusan futballozó Devecser ellen.

Jók: Nyári, Kardos, Pál, Aerbach, ill. senki.

Magyarpolány-Sümeg VSE 1:6 (0:1)

Magyarpolány, 100 néző. Jv.: Pilinger K. Községi SE Magyarpolány: Kócsár – Veisz, Magyar, Molnár P., Bencsik, Gottfried (Vöröskői), Polt, Horváth L. (Szállási), Kardos, Döbrösi, Piri. Edző: Piri Ottó.

Sümeg VSE: Kovács R. – Kulman (Horváth R.), Hegedűs, Kiss L., Reicz (Falusi), Karika (Bujtor), Révész, Markó, Csordás (Rédei), Márkus (Makkos), Mayer. Edző: Fördős József.

Gólszerzők: Polt, ill. Makkos (2), Bujtor, Révész, Reicz, Mayer.

Az első félidőben két egyenrangú csapat küzdött, a Sümeg csak egy szerencsés találattal tudott vezetést szerezni. A hazaiak ráadásul az 5. percben elvesztették góllövő csatáruikat, Horváth Lászlót. A szünet után nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Sümeg és megérdemelt győzelmet aratott.

Jók: senki, ill. Hegedűs, Karika, Révész, Mayer.

Csetény-Péti MTE 1:0 (1:0)

Csetény, 200 néző. Jv.: Bódi A. Csetény SE: Tálos G. – Hornyacsek R., Kiss S. (Hornyacsek E.), Szenft, Kakas, Ganzler (Vincze), Nagy R., Jakab, Fenyvesi, Tálos D., Bíró. Edző: Nagy László.

Péti MTE: Gáti – Gyurcsek (Dunavölgyi), Győry, Müller, Oláh (Fazekas), Fréh, Kun, Bálint, Fenyvesi, Szakáts, Benke (Nagy M.).

Gólszerző: Szenft.

A hazai csapat dominált a mérkőzés egészében a vendégek inkább a kontrákra építkeztek. A csetényiek a kihagyott helyzetek alapján nagyobb arányú győzelmet arathattak volna az olykor durván játszó vendégek ellen.

Jók: Nagy R., Szenft, Kakas, Tálos D. a mezőny legjobbja, illetve Győry, Nagy M.

Úrkút SK-Balatonalmádi 0:0

Úrkút, 200 néző. Jv.: Ákos D. Úrkút SK: Zsigmond – Lang, Új, Szabó L., Korpos, Tróbert, Kuti (Takács), Kádár, Haman (Imre), Keller (Sáringer), Varga M. Edző: Garai Péter.

Balatonalmádi SE: Borda – Horváth P., Varga P., Mogyorósi, Stiger Ák., Újvári G., Stiger Ád., Hencz (Dani), Blaski, Kovács R. (Lendvai), Burcsik. Edző: Kozma Csaba.

Ideális futballidőben kezdődött a mérkőzés, a találkozó elején rögtön a hazaiak kezdeményeztek: előbb Keller, majd Korpos előtt adódott ziccer, de a vendégek kapusa, Borda Patrik mindkét alkalommal hárítani tudott.

A félidő derekához érve kimerészkedett a vendégcsapat a sündisznó állásából, ám igazi gólveszélyes helyzetet nem tudott kialakítani. A játékrész hajrájában az újabb hazai lehetőségekből sem született gól.

A második félidőben előbb Korpos hibázott ziccerben, majd Sadjo nem találta el az üres kaput. Ahogy teltek a percek a vendégek egyre jobban húzták az időt, a hazaiak pedig fokozták a nyomást, azonban a mai napon semmi nem sikerült az Úrkútnak, így maradt a gól nélküli döntetlen.

A találkozó végén kisebb csetepaté alakult ki a hazai nézők és a vendégek játékosai között, amit a rendezők hatékonyan és gyorsan kezeltek.

Összességében a hazaiak a pocsék helyzet kihasználásuk miatt nem tudtak nyerni a lelkes, de kapura veszélytelen vendégek ellen.

Garai Péter: – Rengeteg ziccert hibáztunk a mai napon. Úgy gondolom, a játék minőségével igen, a helyzetek, ziccerek kihasználásával viszont nagyon nem lehetek elégedett!

Kozma Csaba: – Küzdöttünk végig becsülettel.

Jók: Szabó,Tróbert, ill. Borda, Blaski.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában