foci

2018.03.31. 19:19

Pont nélkül utazott haza a Pápai Perutz FC

Nem tudott élni kínálkozó lehetőségeivel, így pont nélkül utazott haza Zalaegerszegről a Pápai Perutz FC, mely kis szerencsével legalább egy döntetlent megérdemelt volna a dobogós Andráshida otthonában.

Haraszti Gábor

Tarr Andráshida SC – Perutz FC 2-0 (0-0) Gsz.: Szegleti 2

Zalaegerszeg, Andráshida LSC Sporttelep. Tarr Andráshida SC: Horváth M. – Horváth T. (Horváth D. 60), Tóth (Takács 80), Simonfalvi (Varga 75), Szegleti, Kalamár, Marsai, Major, Kovács, Nagy, Vittman, edző: Dobos Sándor. Perutz FC: Sánta – Domján, Császár, Kozma, Böröczky – Somogyi, Bohner – Jurik, Baldauf (Szedlacsek 75), Németh L. – Skriba, edző: Marton Miklós

Az NB III-as labdarúgó bajnokság 21. fordulójában a pápaiakra nem várt könnyű két félidő, hiszen vendéglátóik idén elkapták a fonalat és meggyőző teljesítménnyel, hat rúgott és mindössze egyet kapott góllal gyűjtötték be a bajnoki pontokat. A sárga-kékeknél Hanzl Mátéra nem számíthatott Marton Miklós, sőt sérülés miatt Szabó Zsolt és Nagy Bálint sem tudta vállalni a játékot, jó hír volt viszont, hogy Császár Attila és Domján Roland felépült. Az első 45 percben nem sáfárkodott jól helyzeteivel a vendég csapat, bár voltak kidolgozott lehetőségek, azokkal nem sikerült élni, igaz gólt sem kaptak, hiszen a védelem fegyelmezetten tette a dolgát. 0-0-ás első félidő után nem változott a játék képe a folytatásban sem, a Perutz becsülettel dolgozott és igyekezett meglepni ellenfelét. A 72. percben egy középpályán elveszített labdából Szegleti Gergely passzolt a kapuba, így a hátralévő szűk húsz percben a pápaiaknak kockáztatniuk kellett. Több alkalommal meg is volt az esély az egyenlítésre, ám hol a zalai védelem, hol Horváth kapus tette jól a dolgát. A hosszabbításban mindent egy lapra tett fel a Pápa, ám nem sikerült a kapuba találni, sőt a hosszabbításban Szegleti egy kavarodás után megduplázta az andráshidai előnyt és lezárt minden érdemi kérdést.

Marton Miklós: A szerencsésebb csapat nyert. Az első félidő teljesen rendben volt, sajnos a kínálkozó lehetőségekkel nem tudtunk élni, pedig volt több helyzetünk is, sőt még egy jogos tizenegyestől is megfosztottak minket. A második játékrészben is rossz döntéseket hoztunk az ellenfél kapuja előtt, ráadásul a hajrához közeledve egy labdavesztés után hátránya kerültünk. A végén kockáztatnunk kellett és a hosszabbításban újabb gólt kaptunk, de akkor már mindegy volt. Úgy gondolom, egy pontot megérdemeltünk volna.

A pontvadászat április 4-én Ajkán folytatódik a Pápa számára (kezdés: 17:30), majd április 7-én 16 órától a THSE-Szabadkikötő látogat a Perutz Stadionba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában