Nyert a Veszprém

2017.10.21. 15:12

Saját pályáján küldte padlóra a Veszprém a Szegedet

Szeged, Veszprém Szoros 20 perc után állva hagyta legnagyobb hazai ellenfelét a Telekom Veszprém szombaton a férfi kézilabda NB I-ben. A bakonyiak kiütéses sikert arattak Szegeden, a Tisza-partiak képtelenek voltak felvenni a bajnok diktálta ritmust.

Horváth Gábor

MOL-Pick – Telekom

21:30 (11:14)

Szeged. V.: Herczeg, Südi. MOL-Pick Szeged: Sierra – Sostaric 3, Balogh 3 (2), Skube 3, Bánhidi 2, Gorbok 3, Kallmann. Csere: Sego (kapus), Thiagus 1, Gaber, Blazevic, Bodó 3, Sigurmannsson 1 (1), Zsitnyikov, Buntic 2. Edző: Juan Carlos Pastor. Telekom Veszprém: ALILOVIC – MARGUC 4, Ancsin 3, Blagotinsek 1, Ligetvári, Terzic, MANASKOV 6. Csere: Mikler (kapus), LÉKAI 4, Ilic 2, TÖNNESEN 7, NILSSON 3, Győri, SCHUCH. Edző: Ljubomir Vranjes.

Kiállítások: 8, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 0/0.

A szezon első hazai rangadójának a szegedi sportcsarnok adott otthont, a létesítmény természetesen színültig telt, a vendégszurkolók – a hagyományoknak megfelelően – teljes számban képviseltették magukat. Nagy László ujjtörése miatt még nem léphetett pályára. A meccs előtt az okozott izgalmat, hogy Vranjes mester a 16 helyett csak 13 nevet íratott be a jegyzőkönyvbe, nyitva hagyva, kik lesznek még benevezve a derbire. Közvetlenül a kezdés előtt Schuch és Nilsson neve került fel a listára.

A találkozó Gorbok góljával rajtolt, Ancsin válaszolt, utóbbi azonban nem sokkal később két percre a padra csücsült. Bánhidit nem tudta megállítani a volt szegedi átlövő, 2:1. Manaskovot is kiállították, de a Szeged nem tudott élni a kettős emberelőny adta eséllyel, 6. perc: 3:2.

Balogh hetesével nőtt végül kettőre a hazai előny. A Veszprémnek nem ízlett a szegedi védekezés, ennek ellenére a bajnoki címvédő szorosan tapadt ellenfelére. Tönnesen csökkentette kétszer is egyre a hátrányt, a 12. percben Lékai egyenlített, 6:6.

Rendre a szegediek vezettek, de a vendégek mindig egalizáltak, sőt a vezetést is megszerezhették volna, ha Ligetvári nem ront ziccert. Bánhidival nem bírtak a bakonyiak, ám Balogh hetesét a padról frissen beálló Mikler hárította.

Vranjes kért először időt, a 20. percben, 9:8-nál. Manaskov duplájával gyorsan fordított a Veszprém, amely ekkor egyébként ismét – immáron ötödször – emberhátrányban játszott. Alilovic fogott ziccert, a másik oldalon hiába érkezett Sego a kapuba, a védések nem jöttek, Pastor időt kért, 9:11.

Hullámvölgybe kerültek a Tisza-partiak, remekül dolgozott az időközben Schuch Timuzsinnal erősített veszprémi fal. A 26. percben hárommal vezetett a bakonyi csapat, 9:12. Bodó törte meg a hazai csendet.

A véghajrában a vendégek kerültek kettős emberelőnybe, újra háromra nőtt a különbség.

A második félidő első támadását követően máris négyre hízott a bakonyiak előnye, majd folytatódott a Veszprém-henger.

A Mol-Picknek továbbra is óriási erőfeszítésébe került, hogy eredményesen legyen, míg a kőkeményen védekező Telekom sokkal könnyebben lőtte a gólokat, 36. perc: 13:18. Tönnesen ötödik találatával hatra nőtt a vendégek előnye.

Két hazai találat után a veszprémi szélsők mutatták meg remek technikai tudásukat, Manaskov és Marguc talált be, 15:21. Ekkor már mentálisan is komoly volt a különbség a két csapat között, máris lefutottnak tűnt a rangadó. Alilovic továbbra is fantasztikus volt, a 44. percben 15:23-at mutatott az eredményjelző.

Három hazai találattal folytatódott a találkozó, a Szeged a becsületéért játszott. Az 51. percben 20:25 volt az állás. A Veszprém nem engedte lőtávolságba a házigazdát, ha kellett ismét szorosabbra húzta a védekezését, támadásban pedig rendre megtalálta az utat a hálóba, 20:27.

Kilencre nőtt a különbség (20:29), és a vége is ennyi lett. Könnyedén, magabiztosan gyűjtötte be pontokat a Telekom Veszprém, a szegediek – meglepetésre – csak az első 20 percben voltak meccsben a „rangadón”.

Juan Carlos Pastor: - Jól kezdtünk, de a vendégeknél jobb volt a kapusteljesítmény, ziccereket hibáztunk. A második félidőben nem állt össze a védekezésünk, egyre nagyobb önbizalommal játszott a Veszprém, amely megérdemelten nyert. Ma ez volt a realitás.

Ljubomir Vranjes:Kitűnő volt a védekezésünk és a kapusteljesítmény. Nehéz meccs volt, de kontrolláltuk a találkozót. Mindenki dicséretet érdemel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában