kosárlabda

2018.01.10. 09:30

Senkit ne tévesszen meg a helyezésük!

Bár az utolsó helyen álló Budapesti Honvéd alakulatához látogat a második Hoya Pannon Egyetem Veszprém gárdája a kosárlabda NB I/B piros csoportjában, azért egyáltalán nem mehet biztosra a Mérész-legénység.

B. Virág Rita

Pavlovic fél év után tért vissza a Hoyához Fotó: Pesthy Márton

A helyezésbeli különbség ugyanis roppant csalóka, ugyanis a Honvéd ebben a szezonban mindössze egyetlen mérkőzést vívott meg hazai pályán (Honvéd–Oroszlány 75:90), az összes többit idegenben játszotta le, miután felújítják a csarnokát.

A fővárosiak tíz forduló-ból kettőt tudtak megnyerni,

a Bonyhádnál (64:87) és a MEAFC-nál (56:67) győzedelmeskedtek. Viszont a mezőny most arra számít, a Honvéd hazai pályán szerepelve szépen elkezdi gyűjtögetni a sikereket is, és feljebb kapaszkodik a tabellán.

Pavlovic fél év után tért vissza a Hoyához Fotó: Pesthy Márton

A Veszprém persze alaposan felkészült riválisából, és szeretné folytatni a pénteken megkezdett a sort – ekkor 83:61-re verte a Győrt.

– Soron következő ellen-felünk fiatal, hajtós csapat. Rengeteg gyors indítást kezdeményeznek, igen agresszíven védekeznek. Higgadtnak kell maradnunk, és a saját játékunkat kell erőltetni – összegzett Mérész Csaba, a veszprémiek mestere.

A tréner kitért arra is, a visszatérő Nebojsa Pavlovic jó benyomást tett rá az első találkozóján pénteken, és nem türelmetlen vele, hiszen már tavaly bebizonyította, milyen remek játékos. Azt várja, hogy meccsről meccsre jobb teljesítményt nyújtson a bosnyák, és igazi vezére legyen a társaságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában