Foci

2017.11.12. 21:25

A pápaiak újra győzni tudtak

A Pápai Perutz FC magabiztos, 4:0-s győzelmet aratott a Videoton II otthonában az NB III-as labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában, a mérkőzést a hazaiak két kiállítás miatt kilenc emberrel fejezték be.

Haraszti Gábor

Szabó Zsoltot (középen) ezúttal is volt miért ölelgetni, a támadó már 12 találattal vezeti a góllövőlistát Fotó: Penovác Károly

A pápaiak ezzel a sikerrel már sorozatban nyolc veretlen mérkőzésnél tartanak, és feljöttek a negyedik helyre a tabellán.

Videoton II–Perutz FC 0:4 (0:1)

Székesfehérvár, 100 néző. V.: Horváth P. Videoton II.: Hársfalvi – Ujvári, Réti, Hadzic, Lencsés, Burka, Szabó Be., Galacs, Tarnóczi, Varjas (Szabó Bá. 69.), Kondor (Lassú 74.). Edző: Tímár Krisztián.

Perutz FC Pápa: Sánta – Domján, Császár, Kozma, Farkas – Nagy B., Somogyi (Jurik 60.), Baldauf (Skriba 68.), Németh L., Hanzl (Horváth T. 79.) – Szabó Zs. Edző: Marton Miklós.

Gólszerzők: Szabó Zs., Jurik, Nagy B., Németh.

A tabellán elfoglalt helyezések alapján igazi rangadó várt az ötödik helyen álló Perutz FC-re, mely a negyedik pozíciót elfoglaló Videoton II-nél vendégeskedett.

A pápaiaknak remekül sikerült feltérképezni az ellenfelet, hiszen végig domináltak az első 45 percben, több gólszerzési lehetőséget is kialakítottak, előbb egy szöglet utáni fejes landolt a hazai kapus ölében, majd több ígéretes kontralehetőséget sem sikerült góllal befejezni.

Szabó Zsoltot (középen) ezúttal is volt miért ölelgetni, a támadó már 12 találattal vezeti a góllövőlistát Fotó: Penovác Károly

Egészen a 42. percig úgy tűnt, nem születik gól az első félidőben, ám ekkor Szabó Zsolt egy pontrúgás után a hosszúba érkező labdát a gólvonal mögé juttatott, 0:1.

A 65. percben a csereként pályára lépő Jurik Patrik duplázta meg a pápai előnyt, aki szintén egy pontrúgás után mattolta Hársfalvi kapust, 0:2.

A 72. percben emberhátrányba került a Videoton, egy szabálytalanság után Ujvári kapta meg második sárgalapját.

Tíz perccel a lefújás előtt eldőlt a három pont sorsa, Nagy Bálintot ugratták ki, aki nem hibázott a kapussal szemben, 0:3.

Érthető módon nehezen viselték a pályán történteket a hazaiak, a 86. percben egy fault után Lencsés rúgta fejbe a labdával az egyik vendégjátékost, amiért a játékvezető leküldte a pályáról.

A 87. percben a Perutz meglőtte negyedik gólját is, szép összjáték után Németh talált be, 0:4.

A Perutz mérlege ezzel a győzelemmel az elmúlt nyolc hétben hét győzelem és egy döntetlen. Összességében a pápaiak magabiztosan, jó játékkal, megérdemelten nyertek.

Marton Miklós: – Taktikus, fegyelmezett játékkal a jó erőkből álló Videoton II-t győztük le. Idegenben mindig értékes a siker, gratulálok a csapatnak, amiért ilyen produkcióval rukkolt elő, úgy vélem, ilyen arányban is megérdemelt a győzelmünk. Célunk a folytatásban nem is lehet más, mint hogy az őszi szezonból hátralévő két hazai mérkőzésünket győztesen vívjuk meg, és akkor megfelelő pozícióból várhatjuk a tavaszi folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában