BL

2017.09.23. 19:23

Telekom: Lélektani győzelem

Tíz perccel a vége előtt a Telekom még négy gólos hátrányban volt, ám fogcsikorgatva küzdött és a hajrában sikerült kicsikarnia a győzelmet a Flensburg ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Lélektanilag különösen fontos sikert ért el a Veszprém Vranjes volt csapata ellen.

B. Virág Rita

Telekom-Flensburg

28-27 (15-14)

Veszprém, 5000 néző. V.: Nikolic, Stojkovic (szerbek). Telekom Veszprém: Alilovic – Marguc 1, Nilsson 2, NAGY 8, BLAGOTINSEK 3, Ilic 1, Manaskov. Csere: MIKLER (kapus), LÉKAI 9, Accambray, Sulic 1, Tönnesen 1, Schuch, Gajic, Ugalde 2, TERZIC. Edző: Ljubomir Vranjes. SC Flensburg-Handewitt: ANDERSSON – Svan 4, Röd 2, Mahé 3 (1), Heinl, LAUGE SCHMIDT 3, WANNE 5. Csere: Karlsson 1, Mögensen 4, Glandorf 2, Jeppson, Toft Hansen 3. Edző: Maik Machulla.

Hétméteresek: –, ill. 2/1.

Kiállítások: 2, ill. 8 perc.

Pikáns találkozónak ígérkezett a Telekom Veszprém első hazai összecsapása a Bajnokok Ligájában, hiszen azt a Flensburgot fogadta, amelyet tizenegy éven át erősített Ljubomir Vranjes játékosként, majd vezetőedzőként.

A veszprémiek a Celje elleni kerettel neveztek, vagyis kimaradt a csapatból Ancsin Gábor, Iman Jamali, Győri Mátyás, valamint Ligetvári Patrik is.

A közönség az idény első BL-rangadóján fantasztikus hangulatot varázsolt az arénába már a kezdő sípszó előtt. Sőt, a bemutatáskor nemcsak az O-szektor, hanem gyakorlatilag mindenki állva éltette a hazaiakat.

Az O-szektor látványos élőképpel készült annak apropóján, hogy tíz éve költözött a Veszprém Arénába a csapat.

Óriási elánnal kezdett a Telekom, előbb Blagotinsek, majd Alilovic védése után Nagy vette be a Flensburg kapuját. Nem mindennapi tempót diktált a Veszprém, a németek egészen a 7. percig gól nélkül álltak, akkor Röd törte meg a csendet (3-1). Ilic zseniális passzából Blagotinsek növelte háromra a különbséget.

Blagotinsek kiállítása lehetőséget adott a vendégeknek a felzárkózásra, s ez sikerült is nekik, a jövőre már a veszprémieket erősítő Mahé, majd Svan is eredményes volt, egy eladott labda után Wanne pedig egyenlített. Ilicnek nem ment a játék, a helyére érkezett Accambray.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok (8-8), és rendre a Veszprém ment elől – Lékai, Nagy a 21. percig egyaránt háromszor volt eredményes.

Vranjes közben pályára küldte Schuchot, Tönnesent, Sulicot is. Utóbbi estében is betalált, Röd-et ki is küldték róla, ám Mögensen emberhátrányból is kipókhálózta Alilovic kapuját (26. perc: 11-11). Lékai gyors duplájával újra kettőre nőtt a hazai előny (14-12), a Flensburg pedig időt kért.

Tanítani való támadás végén Tönnesen is betalált, míg a túloldalon Glandorf is megszerezte első találatát. A németek végül nem tudtak egyenlíteni, Alilovic lábbal védett.

A második játékrész elpuskázott veszprémi lehetőségekkel indult, a Flensburg pedig Glandorf és Wanne találataival először a meccs folyamán, átvette a vezetést (34. perc: 15-16). Nagy bombagóllal egyenlített, ám gyors támadás végén Toft Hansen, aztán Mahé villant és a 38. percben 16-18-ra alakult az állás.

A Telekomnak több remek akciót is vezetett, ám Andersson szinte megbabonázta a házigazdákat. Svan ziccerével 19-16-ra vezetett a Flensburg, Vranjes mester azonnal időt kért.

„Veletek vagyunk, győzni akarunk!” – zúgott a lelátókról, Alilovic pedig a lehető legjobbkor fogta meg Jeppsson ziccerét, így nem lett négy a különbség. Emberelőnybe került a Veszprém, Nilsson gyötörte be a labdát Andersson kapujába. A Flensburg azonban hátrányban is gólerős maradt, Ugalde ejtése így csak a szépítésre volt elég.

Láthatóan megtorpant a Telekom, Svan lerohanásával pedig már néggyel vezetett az ellenfél (43. perc: 18-22). Mikler érkezett Alilovic helyére.

A túloldalon ellenben Andersson fogott, mint a vízfesték, teljesen elbátortalanította a bakonyiakat, a rutinos kapus sorozatban mutatta be a szebbnél szebb védéseket, elképesztő bravúrokat.

Vészesen fogyott az idő, végre Ilic is feliratkozott a góllövők közé (46. perc: 19-22).

Egy emberként állt a hátrányban kézilabdázó veszprémiek mögé mind az ötezer néző, az „Építők” pedig fogcsikorgatva küzdött.

Lékai találatával 20-23-ra állt a meccs, Nagy bombájával kettőre csökkent a hátrány. Mikler védése kellett, mint egy falat kenyér, Ugalde ziccerével pedig visszajött a meccsbe a Veszprém (51. perc: 22-23).

Mahé hetesére Nilsson válaszolt, majd Lékai precíz löketével már egyenlő volt (53. perc: 24-24). Leírhatatlan hangulat lett úrrá az arénán, amikor Nagy labdát szerzett és egyedül sprintelt végig a pályán (54. perc: 25-24).

Lauge góljával kezdődhetett minden elölről. Lékai brillírozott, nincs rá jobb szó, de Mikler is hozzá akart tenni a meccshez (59. perc: 28-27). Nagy különösen fontos gólt szerzett (29-27), amikor a Flensburg is időt kért. Lauge hozta vissza a német reményeket. A Veszprém passzívig támadott, néhány másodperc maradt, a Flensburgnak nem tudott egyenlíteni.

 

 

Nyilatkozatok

Ljubomir Vranjes: – Nagyon jól játszott a Flensburg, nehézzé tették számunkra ezt a mérkőzést. Az első félidőben remek munkát végeztünk, a másodikban keményen dolgoztunk, de sokat hibáztunk egy bizonyos periódusban. Andresson kiválóan védett. Büszke vagyok a csapatomra, ahogyan visszajöttünk, hogy mindent megtettünk egymásért, és muszáj kiemelnem a közönség

Dolgozunk tovább, hogy napról, napra jobbak legyünk, mert mi nem az első félidőben, hanem az utolsó tíz percben szeretnénk megnyerni a meccseinket. Nagy László vállalta a vezér szerepét, elöl és hátul is, az ő játéka nagyon fontos volt számunkra, ahogy Lékai Mátéé is, aki ugyancsak kiemelkedően teljesített. Dolgozunk és harcolunk tovább.

Nagy László: – A Flensburg kiemelkedően teljesített, arra számítottunk, hogy ez egy ilyen nehéz találkozó lesz. Matthias Andersson fantasztikusan teljesített, akadt egy periódus, amikor nagyon nehezen találtuk be. Óriásit küzdöttünk, aztán gólról, gólra közelebb jöttünk. A végjátékban kis szerencsénk is volt, de ugyanúgy két pont jár ezért a győzelemért, mint máskor. Fontos számunkra ez a hazai siker, lesz olyan, amikor jobban fogunk játszani, ám ez most különösen értékes számunkra.

Maik Mahulla: – A csapatom ma jó munkát végzett, a társaság teljesítményével elégedett vagyok, viszont szomorú és csalódott vagyok a mai végeredmény miatt. Úgy érzem, többet érdemeltünk volna a semminél. Az is az igazsághoz tartozik, hogy ez volt a második nehéz idegenbeli csatánk 48 órán belül. Büszke vagyok, engem meggyőzött az a játék, amit ma mutattunk. Jó esélyünk volt a pontszerzésre, nem sok csapat mondhatja ezt el magáról a Veszprém Arénában.

Hampus Wanne: – A végeredményt illetően nyilván csalódott vagyok, hiszen jó esélyünk volt a pontszerzésre. Andersson kiválóan védett. Három nap alatt két kőkemény idegenbeli ütközetet vívtunk, ez a mai különösen kiélezett volt, és jó lett volna ponttal távozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában