Kétmillió forinttal támogatják az iskolákat

2018.04.25. 11:30

Sportcipőket elő: újra városi futónapot tartanak Veszprémben

Új néven jelentkezik és új útvonalon halad majd a hagyományos városi futófesztivál. Az Euronics-Rotary futónapot május 6-án, vasárnap rendezi meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC).

B. Virág Rita

Tavalyhoz hasonlóan az idén is sok gyereket, családot várnak a futónapra Fotó: Pesthy Márton/napló

Új útvonalon a minitáv

A futónapon ezúttal is két táv közül választhatnak a résztvevők. Az ingyenes mini táv 1911 méter hosszú lesz. A táv hossza szimbolikus jelentőségű, 1911-ben alapították ugyanis a világ legnagyobb civilszervezetévé fejlődött Rotary Klubot, amely az esemény egyik névadója.

A mini táv új útvonalon halad majd, a versenyközpont az Euronics üzlet parkolójában lesz. A rajtot követően a Dornyai B. utcán haladva az Almádi útra kanyarodnak ki a futók, onnan a Simon I. utcára érnek, majd következik a Lóczy L. utca, a Rómer Flóris utca, innen pedig visszakanyarodnak a bevásárlóparkba, majd a versenyközpontba.

Tavalyhoz hasonlóan az idén is sok gyereket, családot várnak a futónapra Fotó: Pesthy Márton/napló

A hét kilométeres szakaszon, a versenytávon többek között három Cholnoky-kör várja majd a nevezőket.

A hagyományokhoz hűen valamennyi induló egy kék színű pólót kap ajándékba a nevezésért cserébe, s ezen felül minden célba érkezőt befutócsomag vár, s a futók nagyszabású tombolasorsoláson is részt vehetnek.

Mozgósítják az iskolákat

Azt már megszokhattuk, hogy a futónapon az iskolák között mozgósítási versenyt tartanak a szervezők. Az idén sem lesz ez másként.

– Az idei futónap célja nemcsak az, hogy a sportolási kedvnek köszönhetően megmozduljon a veszprémi és környékbeli lakosság, hanem az iskolák mozgósítási versenye is kiemelt hangsúlyt kap. Az esemény mottója: „Fuss az iskoládért!” – mondta el Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője.

Támogatást is kapnak

A klubvezető kitért rá, az idén kétmillió forint összértékben tudják támogatni a részt vevő iskolákat. Külön díjazzák a 200 fő alatti kisiskolákat, valamint a 200 főt számláló nagyiskolákat is. Mindkét kategóriában a nyertes intézmények sportfejlesztésre fordíthatják az összeget, vagyis bármilyen eszközbeszerzésre, -felújításra elkölthetik.

A kisiskola kategóriában 300, 200 és 100 ezer forintot kapnak a legjobbak, míg a nagyiskola kategóriában 600, 400, 200 ezer forintot osztanak szét. Ezen felül kisorsolnak a szervezők 2x100 ezer forintot azok között az intézmények között, amelyek nem kerültek be a díjazottak közé.

Maratoni Balatonfüred és Veszprém között?

Hartmann Péter, a Rotary Klub Balatonfüred–Veszprém elnöke kifejtette: – Már a tavaly nyári megalakulásunkkor megfogalmazódott a gondolat, hogy a helyben élő fiatalokat, diákokat kívánjuk támogatni akár tanulmányi, akár egészségmegőrzéssel kapcsolatos ügyekben. Kézenfekvő volt a gondolat, hogy a város legnagyobb és legsikeresebb egyéni sportklubjával működjünk együtt ezeken a területeken.

Ennek megfelelően a két szervezet együttműködési megállapodást kötött. Kiderült még, Hartmann Péter egyik terve, hogy a közeljövőben Balatonfüred és Veszprém között egy félmaratoni, esetleg maratoni viadalt is lebonyolítsanak közösen a VEDAC-cal.

A május 6-ai, vasárnapi futónapon a bemelegítést Réti Ildikó szakedző tartja majd. A ceremóniamester a népszerű dj Smash lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában