Lezárta az évet a tornaklub

2017.12.12. 19:06

Tavalyhoz képest két helyet javítottak a serdülők a csapatbajnokságon

Szépen teljesítettek az őszi idényben a Veszprémi Torna Club (VTC) tornászai. A serdülők például az országos csapatbajnokságon az előkelő ötödik helyet szerezték meg.

Bényi Kálmán

A VTC legidősebb versenyzői a serdülők I. osztályú csapatbajnokságán versenyeztek. A fővárosi megméretés a sorozat őszi fordulója volt. A veszprémiek itt bemutatott gyakorlatai a tavasziakhoz képest új elemekkel bővültek, így magasabb pontszámért indulhattak harcba a hölgyek.Végül a sok kisebb-nagyobb rontás miatt rengeteg pontot vesztett a csapat, de így is az ötödik helyet szerezték meg a lányok. Ezzel pedig tavalyhoz képest két helyet javítottak.

A leány serdülők egyéni országos bajnokságán Gesztesi Lili és Mészáros Sára képviselte a VTC-t. Minden szeren új gyakorlatokat mutattak be, ami nagy izgalomra adott okot. Lili talajon egy dupla szaltóból rosszul érkezett le, és megsérült, ezért nem tudta befejezni a versenyt, így összetettben a 17. helyen végzett. Sára mind a négy szeren stabilan teljesítve a 18. helyen zárt A szerenkénti döntőkbe így egyikük sem jutott be az idén.A magyar tornaélet legfiatalabb és legnépesebb mezőnye számára rendezték meg a MATSZ Zsebibaba csapatverseny országos bajnokság második fordulóját.

A VTC tornászai öt csapatban, három korcsoportban, két kategóriában mutatták meg tudásukat. A tavaszi viadal, amelynek eredményét Budapest-vidék bontásban értékelték, az őszivel együttesen számított az éves országos rangsor kihirdetésénél. Az I. korcsoportban összesítésben az ötödik helyezést szerezte meg a Szabó Eszter, Antal Lilla, Horváth Róza, Pap Réka, Dobo-si Lili, Jurec Dóra alkotta alakulat.A II. korcsoportos „kötött” kategóriás együttes ugyancsak az ötödik helyet érdemelte ki. A csapat tagjai: Garai Zara, Kovács Luca, Kovács Zoé, Gosztolai Szaffi, Molnár Dorka, Horváth Lora.

Ugyanebben a korosztályban a „szabad” kategóriában a VTC A jelű gárdája a hetedik helynek örülhetett. A csapatot a következő ifjú hölgyek alkották: Horváth Boróka, Kálmán Luca, Koronczai Csenge, Forgács Dalma, Pálfi Leila, Poór Anna Gréta, Fejér Bernadett, Bozsó-Büki Alina.A VTC B csapata pedig a tizenharmadik helyezést könyvelhette el. Urai Virág, Kovács Hanna, Sigmond Szofi, Vizeli Melinda, Perl Pan-na Rebeka, Fazekas Jana, Szücs Dorottya tagja az együttesnek.A III. korcsoportos „kötött” kategóriás alakulat az őszi fordulón bronzérmes lett, és az éves összesítésben sincs oka a szégyenre, a negyedik helyet szerezte meg. A csapat tagjai: Schreyer Virág, Kugler Hanna, Borzas Liána, Kutasi Hanna, Tamás Liza, Seidel Trinity, Barabás Szilvia.

A tornászokat Horváth Arnold vezetőedző, valamint Árkovits Krisztina, Kapai Márk, Kuti Bernadett és Szokoly Réka edzők készítették fel.A tornászok most az év végi, karácsonyi szünetre készülnek, levezető edzéseket tartanak. A pihenés után pedig januárban újraindul a munka a 2018-as év céljainak eléréséért. Az egyesület nagy változások előtt áll, hiszen folyik az új tornacsarnok ter-vezése, és jövőre elindul a beruházás, ami végre megfelelő helyzetbe hozza a tornászokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában