bajnokok ligája

2017.10.15. 21:04

Telekom: Micsoda pontszerzés!

Az utolsó pillanatig óriási szívvel küzdött Kielcében a Telekom Veszprém és végig kiélezett, rendkívül izgalmas találkozón sikerült egy pontot elhoznia.

B. Virág Rita

A magyar bajnok védekezése nem mindig volt meggyőző, ám támadásban kiválóan teljesített, ezzel a gárda megőrizte veretlenségét a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában és továbbra is vezeti a B csoportot.

Kielce-Telekom 32:32 (16:15)

Kielce. V.: Nikolov, Nachevski. PGE Vive Kielce: Szmal- Janc 4, DUJSEBAJEV 7, JURECKI 3, Mamic 1, Jurkiewicz, STRLEK 5. Csere: Zorman, Aguinagalde 2, Bielecki 3 (3), Lijewski 1, Jachlewski 2, Djukic 4 (2). Edző: Talant Dujsebajev. Telekom Veszprém: MIKLER – Gajic 3 (1), TÖNNESEN 6, Lékai 4, BLAGOTINSEK 5, ILIC 5 (1), Ugalde 1. Csere: Alilovic (kapus), Schuch, Nilsson 2, Terzic, Accambray 1, Marguc 4 (1), Manaskov 2, Sulic. Edző: Ljubomir Vranjes.

Kiállítások: 8, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 7/5, ill. 4/3.

A Telekom Veszprém keretéből Nagy László sérülés miatt hiányzott, továbbá Győri Mátyás, Ligetvári Patrik és Iman Jamali maradt ki, ott volt viszont a tizenhat fős csapatban a magyar válogatott Ancsin Gábor.

A Kielce oldaláról a legnagyobb hiányzó a tavaly még a MOL-Pick Szegedet erősítő Dejan Bombac volt, de Filip Ivic sem tudott pályára lépni.

Kielcében meglehetősen barátságtalanul fogadták a helyi nézők a veszprémieket, óriási füttyszót kaptak a bevonuláskor.

A Veszprém a 2016-os Bajnokok Ligája döntő óta nem találkozott a Kielcével.

Gajic nyakánál fogva lerántotta Jureckit, így rögvest a 3. percben emberhátrányba került a Veszprém. Strlek, aki jövőre már a Telekom alakulatát erősíti szerezte a Kielce első találatát, aztán elrontott bakonyi támadás után Mamic vágta a lasztit az üres kapuba, 2:0. Dujsebajev bombájára Lékai válaszolt (5. perc: 3:1).

Óriási volt a rohanás, ami ezúttal a Veszprémnek nem igazán kedvezett. A Telekom védelme egyelőre nem állt össze és egy perc múlva már 5:1 állt az eredményjelzőn. Tönnesen gólja jókor jött, kellett, mint egy falat kenyér. Lékai harcolt ki hetest és kiállítást, Ilic gólra is váltotta a büntetőt.

Lékai betöréseire nem voltak felkészülve a lengyelek, s a Kielce hibáját kihasználva Gajic egy gólra hozta fel csapatát (11. perc: 6:5). A félidő derekához érve is a hazai csapat ment elől (9:7), legfőképpen azért, mert a védelem hektikus teljesítményt nyújtott, így Terzicet küldte a hátsó alakzat erősítésére pályára Vranjes mester. Sok hibát vétett elől is a Veszprém, és a következő percekben az extrát nyújtó Alex Dujsebajev vezérletével 11:7-re meglépett a Kielce.

Vranjes időt kért és Accambray érkezett Ilic helyére, a francia egyből góllal mutatkozott be. Mikler bravúrja után Lékai már harmadik találatát szerezte, ahogy Tönnesen is (20. perc: 11:10).

A hajrához érve feljavult a védekezés, és Mikler is, ültek a kontrák és a 23. percben 12:12-re alakult az állás.

Rövid időre, de megszerezte a vezetést a Veszprém, Ugalde robbant ki a védőfalból és a labdával meg sem állt Szmal kapujáig (13:14). Az ellentámadás végén Aguinagalde egyenlített, de Blagotinsek első találata után újra a vendégek vezettek. Djukic hozta döntetlenre az állást, majd elrontott bakonyi támadás végén Djukic újra eredményes volt, ráadásul kiállították róla Ugaldet, így újra emberhátrányba került a magyar egység.

A szünet után Janc kezdte a gólgyártást, Tönnesen válaszolt. Janc megint a kiállított balszélső helyéről vette be a veszprémi kaput, Ilic pedig Szmalba vágta az újabb veszprémi hétméterest.

Felváltva estek a gólok, mindkét csapat szép játékot mutatott, például Dujsebajev cunderére Blagotinsek reagált.

A 37. percben 21:20 állt az eredményjelzőn, majd Blagotinsek kapott két perces büntetést. Janc, a játékrész elején is láthatott emberelőnyös figurából szerezte harmadik találatát. Hátrányban sem csüggedt a Veszprém, Tönnesen szépített (40. perc: 23:22).

Megakadt a Telekom, újabb két gólt szerzett a Kielce (25:22), Ilic átlövésével kettőre csökkent a különbség. Mikler hetest védett, zseniális kínai figurából pedig Tönnesen hozta közelebb a csapatát.

Az utolsó negyedóra Lékai bombájával kezdődött (25:25). Terzic ült le két percre, ám a lengyelek hiába erőlködtek Mikler bravúrjaival megakadályozta a gólszerzést.

Jachlewski kiállítása után Jurkiewiczet is kiküldték a sporik, Marguc hétméteresével kezdődhetett minden elölről (27:27).

Kettős emberhátrányban is heteshez jutott a Kielce, Djukic be is vágta, majd Manaskov próbálkozását Szmal védte. Janc és Strlek találataival kettővel meglépett a Kielce (55. perc: 30:28), azonnal időt kért Vranjes.

Ilic szépített, Alilovic pedig megbabonázta Djukicot a hétméteres vonalán. Manaskov pazar góllal egyenlített. Két perc maradt a rangadóból (30:30).

Jureckit nem tudta tartani Tönnesen, ahogy Blagotinseket sem lehetett megállítani. Schuch 29 másodperccel a vége előtt durván nyakon vágta Jureckit, amiért nemcsak kiállították, hanem ráadásul kéklappal küldték ki a játékvezetők. A megítélt büntetőt Bielecki biztosan bevágta, öt másodperccel a vége előtt viszont Marguc döntetlenre mentette a találkozót.

A veszprémiek, teljes joggal, örömtánccal ünnepelték a pontszerzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában