Párizs

2017.11.12. 18:49

Telekom: oda a veretlenség!

Gyenge kezdés után ugyan magára talált a Telekom Veszprém a Paris Saint Germain otthonában, ám a magyar bajnok erejét felőrölte, hogy szinte végig futott az eredmény után.

B. Virág Rita

A hét mérkőzésének titulált Bajnokok Ligája mérkőzésen Omeyer, és Nikola Karabatic vezérletével 33:28-ra nyert a PSG, s ezzel a bakonyiak elvesztették veretlenségüket a sorozatban. Jövő héten jön a visszavágó!

 

PSG-Telekom Veszprém

33:28 (19:14)

Párizs, 4000 néző. V.: Gjeding, Hansen (dánok). Paris Saint-Germain: OMEYER – Kounkoud 1, REMILI 4, SAGOSEN 6, Nielsen 3, N. KARABATIC 8, Gensheimer 2. Csere: Möllgard, Hansen 3, KEMPF 6, Damjanovic, Stepancic. Edző: Zvonimir Serdarusic. Telekom Veszprém: Alilovic – Marguc 4 (3), TÖNNESEN 5, Blagotinsek 1, Schuch, ILIC 4, Manaskov 3. Csere: MIKLER (kapus), Nilsson 3, Lékai, Accambray 2, GAJIC 5, Ugalde 1, TERZIC. Edző: Ljubomir Vranjes.

Kiállítások: 14, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 1/0, ill. 7/3.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában csoport rangadót tartottak a B jelű nyolcasban. A listavezető Telekom a PSG otthonában igyekszik megőrizni veretlenségét. A csúcsrangadót a hét mérkőzéseként vezette fel az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) is.

A vendégek közül a sérült Nagy László mellett Iman Jamali, Győri Mátyás, valamint Ligetvári Patrik maradt ki a csapatból.

A két együttes örök mérlege rendkívül kiegyensúlyozott, négyszer nyert a Veszprém, négyszer nyert a PSG, egyszer pedig ikszeltek egymással. A franciák viszont kettejük utóbbi három mérkőzését sikerrel abszolválták, a bakonyiak most ennek a sorozatnak szerettek volna véget vetni.

Blagotinsek két perces kiállításával kezdődött a derbi, majd Sagosen avatta fel Alilovicot. N. Karabatic átlövése után Manaskov szerezte a vendégek első találatát (4. perc: 2:1). Hiába egyenlített Marguc Sagosen bombája védhetetlenül csapódott a veszprémi hálóba, sőt egy szerzett labdával Remili lódult meg (6. perc: 4:3).

Sagosen a 9. percben már négy gólnál járt, a norvég irányító meglepően könnyedén törte fel a bakonyi védelmet. A túloldalon Lékait viszont egyelőre jól semlegesítették, szerencsére azonban a társak közül Ilic, Manaskov és Tönnesen is kapura veszélyesen játszott.

Ilic 8:6-nál hetest vétett. Remili és Kounkoud nem hibázott, így a félidő derekára négy gólos különbség alakult ki. Hansen és Accambray érkezett, előbbi gyorsan meg is szerezte első gólját. Vranjes mester 11:6-nál kikérte első idejét.

Omeyer szenzációsan védett, a 17. percig ötven százalékos hatékonysággal fogta a fehér mezesek próbálkozásait. Hét perces góltalanságnak vetett véget Marguc büntetője. Alilovic is nagyon igyekezett, Blagotinsek pedig gladiátori harcban szerezte meg a kipattanót, sőt be is vágta (20. perc: 11:8). A szlovén azonban megkapta második két percét is, az emberelőnyt Nielsen használta ki.

Accambray bombázott a francia kapuba, Alilovic tornázta ki Hansen próbálkozását, majd újra Accambray nevét jegyezhettük fel gólszerzőként. N. Karabatic villámgyorsan válaszolt, de lejárt végre az emberhátrány (22. perc: 13:10).

Remili állította vissza a négy gólos differenciát egy szerencsés találattal, majd hiába harcolt ki hetest Marguc, Manaskov elbénázta a hétméterest. A túloldalon Nielsen könnyedén szerzett gólt (15:10).

Hansen ült le két percre, Manaskov javított. Schuch is leült, aztán Nilssont lökte meg alevegőben Kounkoud, ő is mehetett pihenni. Corrales váltotta Omeyert, de Marguc simán bevágta a hétméterest (26. perc: 15:12).

Aztán N. Karabatic duplázott, Marguc pedig harmadik hetesét is biztos kézzel értékesítette. N. Karabatic átjáróházat csinált a veszprémi védelemből, így a félidő végére tetemes különbség alakult ki (29. perc: 19:13). Nilsson még szépített, de 19:14-es eredmény alakult ki.

Mikler, Ugalde, Gajic és terzic érkezett a második felvonásra, amely tét remek veszprémi góllal (Ilic és Ugalde) és máris 19:16-ra alakult az állás. Gensheimer és N. Karabatic állította vissza a különbséget (35. perc: 21:16). Ráadásul Gajic belevágta Omeyerbe a hetest, így ez már a harmadik büntető volt, amelyet a vendégek elpuskáztak. Gajic javított ziccerből, kétszer is (21:18).

Gensheimer hetesét kivédte Mikler, de a kipattanóval már nem bírt. Nilsson viszont biztos kézzel vágta a labdát a PSG kapujába, majd Lékairól harcolt ki két percet, aztán Ugalde és Gajic összjátékából utóbbi feltehetően a forduló találatát szerezte, így kettőre olvadt a PSG előnye (22:20).

Schuch is két percre kiállt, Sagosen átlövésére újra Gajic válaszolt. A norvég irányítót nem bírták feltartóztatni a veszprémiek, már hat gólnál járt.

Mikler remekül állta a francia rohamokat, a védekezés Terzic érkezésével acélosabb lett, így Tönnesen átlövésével egyre csökkent a hátrány (45. perc: 25:24).

 

Remilit küldték ki a játékvezetők 26:24-nél, Tönnesen szerzett mázlis gólt. Terzic is leült, Mikler pedig elképesztő nagyot védett.

Lékainak nem ment, és megint három lett a különbség (28:25), Tönnesen szépített. Sagosen és Ilic kakaskodott, mindketten két perces büntetést kaptak. Hét perc maradt, amikor Kempf duplázott (30:26).

Tönnesen góljára Kempf válaszolt, Omeyer pedig újra magára talált, így az 57. percben úgy tűnt, elúszott a győzelem. Vranjes időt kért, a megbeszélés után Nilsson szépített, azonban Kempf végleg szertefoszlatta a veszprémi reményeket.

Az utolsó percben Ugaldet is kiküldték, Kempf megint mattolta Miklert, és ezzel kialakult a 33:28-as végeredmény.

Ljubomir Vranjes: – Az 1-1 elleni szituációkat az első félidőben rendre elveszítettük. Ekkor még hiányzott belőlünk a kellő agresszivitás, ráadásul büntetőket is hibáztunk. Szünet után megvolt az esély az egyenlítésre, de ebben a meccsben ma sajnos ennyi volt. Korábban azt mondtam, öt-hat kulcsa van egy idegenbeli győzelemnek, az első félidőben ebből egy sem volt meg, míg a térfélcsere után hármat, négyet is hoztunk. Sajnos, ha ilyen hátrányba kerülsz egy PSG szintű csapat ellen, akkor onnan borzasztóan nehéz visszajönni.

Mikler Roland: – Gyakorlatilag két teljesen különböző félidőt láthattunk. Tálcán kínáltuk a győzelmet a PSG-nek, de tudunk ennél sokkal jobban játszani. A második félidőben esélyünk volt az egyenlítésre 26:25-nél, még szükségünk lett volna némi extrára az egálhoz, de sajnos ez ma nem volt meg bennünk, Ilyen félidőt még egyszer nem engedhetünk meg. Azt érzem, azért játszottak így, mert engedtük őket, de otthon, a közönségünk előtt, hazai pályán, minden más lesz, tigrisként fogunk küzdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában