felkészülési mérkőzés

2018.08.31. 19:44

Telekom Veszprém-Celje: Nem várt izgalmak

Már öt góllal is vezetett a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttes utolsó felkészülési mérkőzésén a szlovén Celje ellen, ám így is izgulni kellett, hogy meg lesz-e a győzelem.

B. Virág Rita

Telekom Veszprém-Celje

30:29 (15:15)

Veszprém, 3500 néző. V.: Bíró Ádám, Kiss Olivér. Telekom Veszprém: Mikler – Gajic 6 (1), Nagy L., Toft Hansen, Blagotinsek 1, Mackovsek 5, Strlek 4. Csere: Lékai 1, Jamali 3, Tönnesen 2, Ilic, P. Nenadic 4, Nilsson 1, Manaszkov 3. Edző: Ljubomir Vranjes.

RK Celje: Ferlin – Gal Marguc 4 (1), Groselj 3, Anic, Malus 1, Sarac 2, Kodrin 5. Csere: Panjtar (kapus), Beciri, Vujovic 8, D. Nenadic 1, D. Dujsebajev, Razgor 3 (1), Jurecic 1, Horzen 1. Edző: Branko Tamse.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2.

Fotó: Pesthy Márton / Napló

Utolsó felkészülési mérkőzését vívta a 2018/19-es szezon nyitánya előtt a Telekom Veszprém férfi kézilabda alakulata. Az ellenfél a szlovén bajnok, RK Celje Pivovarna Lasko gárdája volt.

BL-hangulat fogadta a bevonuló csapatokat, a nézők alaposan kitettek magukért.

A kezdő dobást a veszprémi Balaton Úszó Klub kiválósága, a glasgowi nyílt vízi Európa-bajnokságon két arany- és egy ezüstérmet szerző Rasovszky Kristóf végezte el.

Sarac találatával indult a találkozó, amelyre az egykori celjei átlövő, Mackovsek reagált. A szintén a nyáron érkező Strlek remek védekezést követően lódult meg, így a 3. perc végén 2:1-re vezetett a Veszprém.

A szlovén fiatalok azonban egyáltalán nem voltak megilletődöttek és kihasználva a hazaiak hibáit, a 9. percre átvették a vezetést (3:4). Két szélső góllal gyorsan fordított a Telekom, de továbbra is fej-fej mellett haladtak a küzdő felek.

Az első negyedóra végén 7:7 állt az eredményjelzőn. A Telekom nem tudott meglépni két góllal, bár több lehetősége is adódott erre, például 10:9-nél, de sok apró hiba tördelte a játékot, és Nilsson eladott labdáját követően 10:11-re megint a Celje vezetett. Nilsson gyorsan javított (11:11), s a félidő végéhez érve Strlek nagyszerű ziccerével, Nenadic bombájával 14:13-ra alakult a derbi, ám a Celje újra és újra egyenlített. A harminc perc végeztével 15:15-re álltak a csapatok.

Három góltalan perc után felpörögtek az események és a 35. percben először vezetett két góllal a Telekom (18:16). Kodrin már ötödik találatát jegyezte, de Mackovsek is négynél járt. Nagy labdaszerzése után Manaskov ziccerével 20:17-re lógott meg a Veszprém.

 

A 44. percben négyre hízott a különbség, miután Gajic üres kapura támadhatott, azonban a vendégek szabálytalankodtak vele, s az új szabályok szerint a jobbszélső hetest kapott. A büntetőt elsőre kihagyta, de az ismétlést bevágta (23:19).

A túloldalon Gasper Marguc öccse, Gal Marguc őrizte meg hibátlan mérlegét (46.perc: 23:20). Mikler az első játékrészhez képest feljavult, több bravúrt is bemutatott, így Nenadic zseniális góljával 25:20-re elhúzott a magyar csapat.

Az utolsó tíz perchez két celjei találattal érkeztünk el, sőt Vujovic vezérletével 26:24-re felzárkóztak a szlovének. Nem várt izgalmakat hozott az utolsó két perc, egyenlített a Celje, persze Vujovic átlövésével (29:29), viszont Tönnesen a lefújás előtt néhány másodperccel megszerezte a győztes gólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában