fölényes győzelem

2017.09.19. 19:47

Telekom: Csak négyet kaptak a második félidőben

Végig fölényben kézilabdázott a Telekom Veszprém, ám amit a második játékrészben produkált a Gyöngyös ellen, az különösen tetszetős volt. A hazaiak ebben az etapban mindössze négy gólt kaptak.

B. Virág Rita

Telekom Veszprém–B. Braun Gyöngyös 39-19 (19-15)

Veszprém, 1500 néző. V.: Bócz, Wiedemann. Telekom Veszprém: Mikler – Gajic 5 (1), Tönnesen 4, Nilsson 3, Schuch, Accambray 3, Ugalde 1. Csere: Lékai 1, Ligetvári 4, Győri 4, Ancsin 4, Blagotinsek 2, Manaskov 2, Marguc 6. Edző: Ljubomir Vranjes.

Gyöngyös: Holló – Urbán 2, Markez 2, Hegedűs 3, Duris 3, Mikita 3, Kovacsics 5. Csere: Manazya (kapus), Gábori, Dumencic 1, Loncar, Tóth M., Igó, Veres. Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 2, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. -/-.

A Gyöngyös elleni bajnokin pihenőt kapott a csapatkapitány, Nagy László, Renato Sulic, Momir Ilic, valamint Iman Jamali is.

 

Az előző hétvégén Cristian Ugalde hat gólt szerzett a Celje ellen és most ő nyitotta a gólgyárat. Nem sokáig késett a gyöngyösi válasz, a küzdő felek fej-fej mellett haladtak (8. perc: 4-3). Mindkét csapat sok hibát vétett, a hazaiak eleinte nem tudtak tetemes előnyt kiharcolni (10. perc: 7-6). Ekkor a Telekom – többek között Gajic duplájával – egy 4-0-ás szériával 10-6-ra meglépett.

Vranjes mester az új fiúkat, Accambrayt és Tönnesent is védekeztette, láthatóan ezt a mérkőzést arra igyekezett felhasználni, hogy a hátsó alakzatban minél több rutint szerezzenek a nyáron érkezők.

A Gyöngyös a félidő hajrájában felzárkózott 13-10-re, ám Ligetvári és Ancsin góljaival újra öt lett a különbség (15-10). Blagotinsek kiállításakor ismét szorosabb lett az eredmény, Urbán és Markez hozta közelebb övéit. A játékrész utolsó perceiben Győri, majd Blagotinsek villant (19-13), ám a végszó ekkor még a Gyöngyösé lett.

Ancsin gólokkal indult a második félidő, a Ligetvári és Blagotinsek irányította védelem magabiztosan állta a sárga mezes vendégek rohamait. A jó védekezésnek és Mikler magabiztosságának köszönhetően fokozatosan nőtt a különbség, a 40. percben már 26-18-ra állt a meccs. A Heves megyeiek nem tudtak átlendülni a 18-as számon, viszont a Telekom tetszés szerint lőtte góljait. Főleg Marguc és Ligetvári volt elemében.

A Gyöngyös a 36. perctől fogva képtelen volt a veszprémi kapuba találni, az 56. percben pedig már 38-18-ra vezetett a Telekom. A vendégek aztán 22 perces! gólcsendet törtek meg, Urbánnak köszönhetően, s ezért ngy taps járt a nézőtérről. A végeredményt Győri állította be.

Ljubomir Vranjes: – Két ellentétes félidőt láthattunk. Azokkal a fiúkkal kezdtük el a meccset, akik a hétvégén Celjében még a BL-ben szerepeltek, ezért azt hiszem, érthető, ha lassabban mentek a lábak, nehezebben összpontosítottunk, és ebben a szakaszban több hibát vétettünk a megengedettnél. Aztán megbeszéltük a hibákat az öltözőben és a második felvonásban már nagyszerű munkát végeztünk. Jól koncentráltunk, remekül védekeztünk, a 18 kapott góllal pedig abszolút elégedett vagyok.

Ancsin Gábor: – Az első félidő nem úgy sikerült, ahogy azt elterveztük, a másodikban pedig összeállt a védekezésünk, a kapusunk több bravúrt bemutatott, könnyű gólokat lőttünk. Nyilván a Flensburg elleni rangadóig még sokat kell dolgoznunk.

Konkoly Csaba: – Két ellentétes félidőt játszottunk. Az elsőben büszke tudtam lenni a csapatomra, de a másodikban is az én csapatom játszott. A részcélokat az első játékrészben megvalósítottuk, de a másodikban ezekből egy sem jött össze. Összességében pozitív hangnemben fejeztem be értékelésemet az öltözőben. Sok sikert a Veszprémnek a hétvégi BL-fordulóban!

Holló Márk: – Az első félidő nagyon jól sikerült. Amit kért tőlünk az edzőnk, azt megvalósítottuk. Türelmesen játszottunk, gyorsan visszazártunk. A másodikban kétségbe estünk, ahogy egyre nőtt a különbség és a taktikai dolgokból, ezekben a percekben, semmit nem tudtunk megcsinálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában