gigászok csatája

2017.11.16. 15:11

Szombaton a Paris Saint-Germaint fogadja a Veszprém

Harcot forró szívvel és küzdelmet hideg fejjel – ezt várja a francia Paris Saint-Germain (PSG) elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen Dragan Gajic, a Telekom Veszprém jobbszélsője saját csapatától.

B. Virág Rita

A Telekom Veszprém férfi kézilabdázói az előző héten elszenvedték első vereségüket a Bajnokok Ligájában. A francia bajnok otthonában 33:28-ra kapott ki Ljubomir Vranjes alakulata. A veszprémiek egyik legjobbja Dragan Gajic volt, aki öt gólt szerzett a kiélezett összecsapáson. A jobbszélsőt a mérkőzés után többször premier plánban mutatta a televízió, láthatóan nagyon ideges volt.

- Borzasztóan utálok veszíteni. Persze nemcsak én voltam ideges, hanem az egész csapat, mert egyáltalán nem úgy alakult a találkozó vége, ahogy azt elterveztük – magyarázta a szlovén játékos. – A második félidőben óriási nyomást helyeztünk a franciákra, felzárkóztunk, kétszer is egyenlítésért támadhattunk. A lehetőséggel azonban nem tudtunk élni, mert ebben az időszakban Omeyer rendre megfogott egy-két fontos labdát, így nem sikerült utolérnünk őket és a várt fordulópont is elmaradt.

Dragan Gajic Fotó: Penovác Károly

Dragan Gajic hozzátette, a veszprémi derbin agresszívebb védekezés, és szinte fanatikus győzni akarás szükséges ahhoz, hogy két vállra tudják fektetni a PSG-t.

A jobbszélső kitért arra is, a szombati meccsen nem a taktika lesz a meghatározó, sokkal inkább a belső lélektan.

- Nyilván alaposan kielemeztük a PSG játékát, felkészültünk a taktikai repertoárjából, tudjuk, hogy a sikerhez gyorsabban kell futni és még több kontra utáni gólt kell szerezünk. Ezek a dolgok önmagukban azonban nem sokat érnek, ha a szív és az akarat hiányzik. Ha itt belül megvan a kellő elhatározás, márpedig megvan, akkor nem lehet gond – húzta alá.

Gajic korábban Montpellier-ben egy csapatban játszott Omeyerrel vagy Nikola Karabaticcsal is. Baráti kapcsolatot ápolnak, de ettől függetlenül a franciák alaposan megszekálták Gajicot a meccs után.

- Adtam és kaptam is hideget és meleget, ment a zrika rendesen. Nyilván ez egy lélektani játék is, amit fokozni lehet például a szuper atmoszférával. Szombaton azt várom, hogy ez a csarnok, ez a közönség megmutassa, miért tartják Európában a legnagyszerűbbnek.

Arra a kérdésre, hogy nincs-e bennük félsz a zseniálisan védő Thierry Omeyerrel szemben, Gajic azt válaszolta, ő az egyik legjobb kapus a világon, de ha bárkiben is lenne vele szemben félelem, akkor az jobb, ha otthon marad.

- Nyilván sikerre számítok szombaton. Harcot forró szívvel és küzdelmet hideg fejjel. Ez lehet a győzelem egyik kulcsa – szögezte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában