TAPOLCA

2017.12.12. 19:39

Thai boxban verhetetlenek

A Tapolca VSE Thai Box szakosztály fiatal tagjai sorra dobogós helyezéseket érnek el már európai versenyeken is.

Tóth B. Zsuzsa

A zalaegerszegi Eb után a dobogón balról jobbra: Tóth Zsombor, Nagy Imre, Muzsi Dániel, előttük Szegvári Tamás Fotó: Tóth Béla

A mindössze nyolcéves szakosztályt legtöbben csak Tapolcai Muay Thai Gym néven ismerik, sikeres tagjait pedig egyre többen név szerint is. A közelmúltban elért országos és európai dobogós helyezések is a szakosztály hírnevét öregbítik. Az amatőr Európa-bajnokságon K1 light kontakt kategóriában Tóth Zsombor (40 kg) és Muzsi Dániel (43 kg) a második helyet szerezte meg. Ugyanott Nagy Imre (70 kg) az ötödik helyet érte el.

A zalaegerszegi Eb után a dobogón balról jobbra: Tóth Zsombor, Nagy Imre, Muzsi Dániel, előttük Szegvári Tamás Fotó: Tóth Béla

A novemberi zalaegerszegi országos diákbajnokságon K1 light kontakt kategóriában Tóth Zsombor és Nagy Imre aranyérmet szerzett, Muzsi Dániel pedig ezüsttel térhetett haza – tudtuk meg edzőjüktől, Szegvári Tamástól. Öt éve világbajnoki arany-, ezüst- és bronzérmet értek el a versenyzők, az Európa-bajnokságon első és második helyet szereztek. A kilenc- tizennégy éves fiatalok mostanra nőttek fel a nagyobb megmérettetésekhez, ezt Tóth Zsombor, Nagy Imre és Muzsi Dániel sikerei is bizonyítják. Az edző azonban a szakosztályban sportoló közel húsz fiatal mellé újabbakat is szívesen fogadna. Örülne, ha többen jelentkeznének, szükség van az utánpótlásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában