foci

2017.10.16. 09:25

Tizenkét füredi, hat sümegi találat

A legjobb gyógyír a gólarány javítás – gondolták Füreden, ahol a bajnokaspiráns, múlt heti vereségét követően, kiütéses siker aratott, 12 találattal nyert. A csapatból a mesternégyest szerző, volt válogatott támadó mellett még ketten kerültek be a forduló válogatottjába.

Horváth Gábor

A tihanyiak a csereként beállt Gál Krisztián góljával nyertek Várpalotán Fotó: Pesthy Márton

A bajnoki címre törő Balatonfüredi FC nem kímélte a bennmaradásért küzdő Ugod SE-ét az MTD Hungária megye I-es labdarúgóbajnokság 10. fordulójában. A hazaiak 12 góljából négyet Sowunmi Thomas szerzett, mellette az egyaránt duplázó Tóth Gergő és Rápó Csanád került csapatunkba.

A Zirc-Dudar nem tudott győzni, de nem maradt pont nélkül a Peremarton SC Berhida otthonában (0:0), ami jelentős részt Sipos Martin kapus jó formájának volt köszönhető.

A FAK begyűjtötte a három pontot, a fűzfőiek hazai pályán fektették két vállra (2:0) a Devecsert, csapatukból Nyári Dánielt emeltük ki.

Talán még a sümegiek sem gondolták, hogy egy hatost szerezve térnek haza Magyarpolányból. A szünetben még csak 1:0-ra vezettek a vendégek, de a vége 1:6 lett, Hegedűs Dániel és Karika Ákos egyaránt kiemelkedően futballozott.

Kemény, izgalmas csatát igen, gólt viszont nem hozott az Úrkút SK-Balatonalmádi SE derbi. A házigazda közelebb állt a sikerhez, a vendégcsapat viszont, főként Blaski Gábor irányításával, kitűnően bekkelt.

A tihanyiak a csereként beállt Gál Krisztián góljával nyertek Várpalotán
Fotó: Pesthy Márton

A csetényiek hazai környezetben érvényesítették a papírformát a Péti MTE ellen. Igaz, csak egy találattal tudtak nyerni (1:0), a győztes gól Szenft Patrik nevéhez fűződik.

A Kristály nem játszott meggyőzően, de szintén hozta a kötelezőt, Szabó Zoltán duplájával bizonyult jobbnak (2:0) a gyulafirátótiaknál.

A második helyen álló tihanyiak éles meccsen szereztek értékes három pontot, a Várpalota vendégeként sikerült 1:0-ra nyerniük. A győztes gólt Gál Krisztián szerezte.

A 10. forduló legjobbjai lapunk szerint:

Kapus

Sipos Martin (Zirc-Dudar)

Hátvédek

Nyári Dániel (Fűzfői AK)

Hegedűs Dániel (Sümeg)

Blaski Gábor (B.-almádi SE)

Szenft Patrik (Csetény)

Középpályások

Tóth Gergő (B.-füredi FC)

Szabó Zoltán (Kristály)

Karika Ákos (Sümeg)

Rápó Csanád (B.-füredi FC)

Csatárok

Sowunmi Thomas (B.-füredi FC)

Gál Krisztián (Tihanyi FC)

Címkék#foci#sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában