VESZPRÉM

2018.01.10. 17:50

Újabb közösségi összefogás az atlétikai klubnál

Nem riadtak meg a munkától a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) edzői, sportolói, valamint a szülők, akik közös erővel igyekeztek felújítani a futófolyosó elhasználódott borítását.

B. Virág Rita

Hatalmas lyukak tátongtak a borításon Fotó: Pesthy Márton

Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója elmondta, a tavalyi évet egy kis közösségi munkával zárták le, sportolók, azok szülei, valamint az edzők együtt dolgoztak a futófolyosó felújításán.

– A rekortán borítás rekonstrukciójával 2017-ben mintegy hárommillió forintot tudtunk fordítani felújításra – hangsúlyozta a klubvezető.

Hatalmas lyukak tátongtak a borításon Fotó: Pesthy Márton

A futófolyosó borításán már hatalmas lyukak tátongtak, sérülésveszélyesek voltak kicsikre és nagyokra egyaránt. A klub 1,2 millió forintos árajánlatot kapott, amit sokallt, ezért úgy döntött, maga próbálja meg orvosolni a problémát. Az anyagbeszerzésben Török Krisztián szakmai igazgató és Máhl Krisztián edző segédkezett, míg a javításhoz Szemán János edző ajánlotta fel szaktudását.

Ezen kívül alaposan kitakarították, kicsinosították a helyiséget az összegyűlt sportolók és szülők.

– Nem ez az első ilyen akciónk, hiszen tavaly több szakmai nehézséget is sikerült közösségi összefogással megoldanunk. A legnagyobb eredmény a szabadtéri szezon elején, a másfél millió forint értékben felújított gerelyhajító-pálya volt, mely az utánpótlás gerelyhajítók számára tudott edzés- és versenyzési lehetőséget biztosítani – hangsúlyozta Németh Attila.

Ezen kívül tavaly Zentai Tibor, a dobó szakág vezetőjének támogatásával lefestették a dobópálya kerítését, valamint felújították a kalapácsvető-ketrecet is.

– Az idei évben is több beruházást, felújítást tervezünk, a biztonságos edzésmunka érdekében a kerítések átalakítása és szertár bővítés is a tervek között szerepel – nyilatkozta az atléták ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában