BALATONALMÁDI

2018.01.10. 18:24

Végletekig kiélezett sorverseny

A tanév egyik legizgalmasabb és legszórakoztatóbb megyei diákolimpiai döntőjét rendezték meg szerdán a Györgyi Dénes Általános Iskola tornacsarnokában.

Horváth Gábor

A hagyományoknak megfelelően idén is fantasztikus izgalmakat, látványos vetélkedést hozott a játékos sportverseny diákolimpia megyei döntője. A megmérettetésnek a balatonalmádi Györgyi Dénes Általános Iskola sportcsarnoka adott otthont. Az ügyességi viadalon a házigazdák szerepeltek a legjobban, a képen látható csopaki fiatalok is remekeltek, óriási csatában voltak a második helyért, végül a harmadik helyen zártak. Fotó: Penovác Károly

A Györgyi iskola harmadik éve ad otthont a játékos sportverseny diákolimpia Veszprém megyei döntőjének.

A megmérettetést I-II. korcsoportos gyermekeknek írják ki, igazából egy sorversenyről van szó, amelyben az ügyességre, a gyorsaságra és a jó taktikára egyaránt szükség van. A feladatok valóban játékosak, ugyanakkor fizikailag nehezek, technikailag pedig öteletesek. Egyszerre kell tudni ugrani és egyensúlyozni, kúszni, mászni, talicskázni, valamint nem árt, ha a fiatal jól bánik a különböző labdákkal és a tollasütővel.

A csopaki fiatalok is remekeltek, óriási csatában voltak a második helyért, végül a harmadik helyen zártak.
Fotó: Penovác Károly

Azaz a résztvevőknek egy igen összetett viadalon kell helytállniuk. Egy-egy csapat 12 főből áll. Nemek szerint egyenlő a megoszlás, ráadásul kor alapján is vegyes a társaság, ebben az évben négy-négy 2009-es, 2008-as és 2007-es születésű gyermek alkotott egy-egy együttest.

Az idei megyei döntőben öt iskola képviseltette magát. – Máris mindannyian győztesek vagytok, hiszen körzeteitek versenyeit megnyerve jutottatok ide – mondta köszöntőjében Ács Attila, a Györgyi iskola igazgatója, aki játékmesterként a fiatalok segítségével bemutatta, és levezette a feladatokat. A résztvevők – Györgyi iskola, Herend, Nepomuki iskola (Várpalota), Csopak, Ramassetter (Sümeg) – előtt összesen kilenc versenyszám állt.

A kezdősípszótól kezdve óriási hangulat uralta a csarnokot, a pályán lévők mellett a közönség is aktívan együtt élt a játékkal, szurkolt az övéinek.

A hazaiak csapata rutinosan versenyzett, és fokozatosan elhúzva vetélytársaitól megnyerte a megyei döntőt. A második helyért ádáz csata zajlott a herendiek és a csopakiak között. Az országos elődöntőt érő pozícióba végül előbbiek futottak be a végletekig kiélezett, izgalmas küzdelemben. A negyedik helyen a sümegiek, az ötödiken a várpalotaiak zártak.

Az országos elődöntőnek Szombathely ad otthont, megyénkből tehát a Györgyi iskola, és a Herendi Általános Iskola diákjai méretetthetik meg ott magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában