Hét éve veretlen

2018.01.11. 15:59

A veszprémi fiatalember korosztályában vezeti az országos ranglistát

Sikeres esztendőn van túl a veszprémi teniszreménység, Kalocsai Péter, aki 2017-ben megszerezte nyolcadik és kilencedik országos bajnoki címét.

Horváth Gábor

A 14 esztendős kiválóság, aki korosztályában országos ranglistavezető, tavaly megnyerte a januári fedett pályás, valamint a nyári korosztályos ob-t, s ezzel már kilencedik országos bajnoki címénél tart.

Kalocsai Péter (edzői: Horváth Ádám, valamint Selmeci Petra) a Golden Ace és a Park-kupa kiemelt versenyek, valamint a Budapest- bajnokság megnyerése után októberben a korosztályos Mesterversenyen szerzett győzelmével zárta éves si-kersorozatát.

Kalocsai Péter saját korosztálya mellett az idősebbeknél, sőt a felnőttek között is letette már névjegyét Fotó: Kalocsai László

A fiatal versenyző a két évvel idősebbek között (F16) is megállta a helyét. Az országos kiemelt versenyeken hat első és egy-egy máso- dik, illetve harmadik helyet szerzett.

Ami a nemzetközi mezőnyt illeti, Péter a csapat- és egyéni Európa-bajnokságon, valamint a Tennis Europe (Európai Tenisz Szövetség) versenyein is kiemelkedően szerepelt. A Budaörs Cupon egyéniben és párosban is megszerezte az első helyet, ezenkívül Pozsonyban, Pécsen és Hódmezővásárhelyen egyaránt a második helyen végzett, az ausztriai Fürstenfeldben, a horvátországi Vinkovciban és a hazai European Tennis Center-kupán pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A Noszlopy Gáspár Gimnázium diákja a felnőttek között is letette névjegyét. A legjobb Veszprém megyei teniszezők számára megrendezett felnőtt megyebajnokságon az elődöntőben a tavalyi, a döntőben pedig a tavalyelőtti győztes legyőzésével végzett az első helyen.

A veszprémi tehetség az elmúlt néhány évben a Magyar Tenisz Szövetség hivatalos országos versenyein különböző korosztályokban több mint 120 alkalommal állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Teljesítményéről sok mindent elárul, hogy korosztályában egyéniben közel hét éve nem szenvedett vereséget.

Az ifjú teniszező mindemellett többszörös Budapest- és vidékbajnok. Korosztályában az országos ranglista vezetője, négy éve a magyar válogatott tagja, a Magyar Tenisz Szövetség kiemelten támogatott versenyzője. Két ismert sportszergyártó cég is segíti a versenyzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában