labdarúgás

2017.11.19. 15:00

VLS: három kapott, nulla rúgott

Hiába játszott végig mezőnyfölényben a Veszprém, simán kikapott hazai pályán a Puskás Akadémia II csapatától vasárnap a labdarúgó NB III nyugati csoportjában.

Horváth Gábor

VLS-Puskás A. II

0:3 (0:2)

Veszprém, 150 néző. V.: Kulcsár. VLS Veszprém: Mikler – Boromisza (Irmes, 41.), Felber, Dobsa, Gunther – Bene, Szabó, Kocsis, Kókány – Polareczki (Szanyó, 55.), Miskei (Fridrich, 57.). Edző: Orbán Tamás. Puskás Akadémia II: Varga – Csilus, Radó, Keszei, László – Erdei, de Oliveira, Kovács, Madarász – Szabó (Tamás, 46.), Péter (Zsigmond, 77., helyette Mezőssy, 88.). Edző: Bojan Lazic.

Nem volt könnyű helyzetben a mérkőzés előtt Orbán Tamás edző, aki eltiltás miatt Gulyás, Szűcs és Bognár játékára nem számíthatott, Simon, Kocsis és Hoós pedig sérülés miatt nem állt csapata rendelkezésére.

Nagyon kellett a pont a hosszú hetek óta nyeretlen Veszprémnek, ám a Puskás Akadémia II is szerette volna megtörni rossz szériáját.

Az első veszélyes szituációra 12 percet kellett várni, Polareczki csúsztatott a rövid oldalon veszélyesen, a kipattanót Kocsis közvetlen közelről fölé lőtte.

Tovább próbálkozott a VLS, igyekezett nyomást gyakorolni ellenfelére, amely a szervezett védekezésen kívül sok mindent nem mutatott.

Aztán első helyzetükből betaláltak a felcsútiak. A 28. percben Kókány hibázott hátul óriásit, labdát szereztek a vendégek, Péter pedig kihasználta a ziccert, középen üresen érkezve a vetődő Mikler felett a hálóba lőtt, 0:1.

Nem sokkal később büntetőhöz jutottak a vendégek. Boromisza megmozdulását ítélte szabálytalannak a játékvezető, a veszprémi védő hátulról piszkált oda ellenfelének, aki egyből elesett. A 11-est Madarász biztosan értékesítette, 32. perc: 0:2.

A 36. percben Boromisza ívelte fel a labdát, Polareczki Miskeit ugratta ki, a lövést Varga védte bravúrral.

A 43. percben Gunther átadását követően Polareczki került lövőhelyzetbe, próbálkozását könnyedén hárította Varga. A félidő legvégén megsorozta ellenfele kapuját a VLS, Miskei lőtt keresztbe a kapu előtt, a másik oldalról Polareczki adott be, Irmes fejese nem sokkal ment mellé.

Hiába kezdte nagy elánnal a második játékrészt a szünetben némileg átszervezett (Gunther előrejött a középpályára, Kókány zárt vissza a helyére) Veszprém, támadásai rögtön falba ütköztek, a Puskás Akadémia II sikeresen tördelte a játékot.

A folytatásban egyre közelebb került a kapuhoz a bakonyi csapat, de komolyabb helyzetet továbbra sem sikerült kialakítania. Sőt kontrából a vendégek veszélyeztettek.

A 63. percben egy vendég szabadrúgást követően felperdült a labda, a kapu előtt egyedül álló Keszi négy méterről, a kimozduló Mikler fölött a hálóba csúsztatott, 0:3.

A 72. percben Irmes maradt le nem sokkal egy beadásról, majd Gunther lövését védte a vendégek kapusa. Valamivel később Felber fejelt kapura, helyzetek már akadtak, ám a hazai mezőnyfölény meddő volt. A 80. percben Tamás próbálkozását fogta Mikler.

A házigazda becsülettel ment előre, azonban maradék hitét is elveszítette a társaság, amely sok jó megmozdulást nem produkált.

A hosszabbításban Bene lépett meg a bal oldalon, lövését Varga védte.

Fura mérkőzést produkált a Veszprém, amely hiába nyomott, sokszor hibázott. A színtelen, de fegyelmezett vendégek ezeket a bakikat kihasználva győztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában