magyar kupa

2017.09.22. 15:07

Nem lesz sétagalopp: szombaton 16 órakor a Dunaharasztit fogadja a VLS

A hétközi Magyar Kupában a Ferencvárost megszorító Dunaharaszti MTK csapatát fogadja hazai környezetben a VLS Veszprém a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság hetedik játéknapján.

Bényi Kálmán

A múlt héten a Pénzügyőr SE vendégeként megszerezték második győzelmüket (0:1) Orbán Tamás tanítványai, és így az eddig begyűjtött hat ponttal jelen állás szerint a tabella tizenharmadik pozícióját foglalják el.

- Az első játékrészt jól kezdtük, mi irányítottuk a mérkőzést – kezdte visszatekintőjét a veszprémiek mestere, majd hozzátette: – Az ellenfelünk ívelgetős játékát sikerült hatástalanítani a sokpasszos, labdabirtoklós focinkkal. A tizenkettedik percben egy teljesen jogosan megítélt büntetőből Bognár Bence révén előnyre tettünk szert. A vezetés birtokában sem álltunk vissza, futószalagon dolgoztuk ki helyzeteinket, de újabb találatot nem sikerült elérnünk. A szünet jókor jött a hazaiaknak, és a második felvonásra, már egy teljesen más felfogásban játszó Pénzügyőr futott ki a pályára. A vagdalkozós játék helyett megpróbáltak focizni. A becserélt gyors szélsőik révén a két oldalvonal mellett többször megbontottak minket. Teljesen beszorultunk a saját térfelünkre, de még ekkor is több olyan kontrát vezettünk, amiből tovább növelhettük volna az előnyünket. Nem így lett, sőt a 89. percben vendéglátóink előtt adódott lehetőség az egyenlítésre, ám az egyértelmű büntetőt Szűcs Lajos hatalmas bravúrral hárította. Összességében, ismét magunknak tettük nehézzé a találkozót. Egy izzadságszagú mérkőzésen sikerült megszereznünk mindhárom bajnoki pontot – értékelt.

A hetedik forduló sem ígérkezik sétagaloppnak a veszprémi focisták számára. Az ellenfél ugyanis az a Dunaharaszti MTK gárdája lesz, amelyet a hétközi Magyar Kupában a Ferencváros, csak egy 92. percben szerzett találattal tudott két vállra fektetni.

- A sporttévé jóvoltából, már többször is szerencsém volt megtekinteni a találkozót. A felvétel alapján elmondhatom, hogy játszós csapat – hívta fel a soron következő ellenfél erősségeire a figyelmet Orbán Tamás a VLS szakvezetője, majd elmondta még: – Labdabirtoklásra törekszenek, és jól felépített támadójátékukkal próbálnak minél nagyobb galibát okozni a vetélytársak kapui előtt. Keretükben több NB I-es múlttal rendelkező rutinos játékos neve is megtalálható. Csak jót tudok róluk mondani, de nem feltartott kézzel fogunk ellenük pályára lépni. Mindent elkövetünk, hogy a szombaton 16 órakor kezdődő összecsapáson pontot, vagy pontokat szerezzünk. A két csapat stílusát elnézve élvezetes mérkőzésre van kilátás, ezért minél több focit szerető szurkolót várunk az egyetemi stadionba. Sérülés miatt Simon Benjámin, és Hoós Patrik játékára sajnos nem számíthatok – fejezte be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában