veszprémi sikerek A Dal-ban

2018.01.21. 15:12

Süle Zsolt a legmagasabb ponttal nyerte meg az első válogatót!

Süle Zsolton kívül még egy veszprémi származású zenész, Vastag Tamás is továbbjutott az első körben.

Horváth Virág

Süle Zsolt és Vastag Tamás is tovább versenyezhet A Dal első helyéért. Az első válogatóban Süle Zsolt Zöld a május című dalával  masszív 44 ponttal osztott első helyen jutott tovább. Nem is volt kérdés, hogy bárki megingathatná pozíciójában, végig kiegyensúlyozott és hibátlan előadásával pedig lenyűgözte a zsűrit, és a tv nézőket is. A csodás színpadkép, a táncos lány eleganciája, és Zsolt tökéletes előadása a zsűritagoktól összesen 37 pontot gyűjtött be, ebből két 10-es, vagyis maximális pontszámot kapott, egyiket éppen Mező Misitől, aki döntését azzal magyarázta: „Zsolt, 3 percen keresztül tapostad a szívemet”. A közönség pedig összesen 7 pontra értékelte a produkciót, bár az előzetes beharangozással ellentétben a honlapon vagy applikáción leadott szavazatok nem számítottak, ugyanis a rendszer hibája miatt ezen az estén csakis az sms-ben leadott szavazatokat számolták. Még így is a legmagasabb pontszámmal, a Leander Kills-sel együtt osztott első helyen jutott tovább a veszprémi Süle Zsolt és csapata.

Szombaton este a műsor kezdetekor a veol.hu a Szurkoljunk Süle Zsoltnak eseményről is bejelentkezett, melyet a zenész barátja, Nyakas Krisztián rendezett.

Nyakas Krisztián kérdésünkre elmondta, örül zenésztársa sikerének, „ott van a helye” – tette hozzá. Pont egy hete beszéltem vele, akkor még mindig olyan hitetlenül állt a dolog előtt, mondtam neki, hogy fogadd  már el: ott vagy. Nagyon jó dalai vannak, ismerem a stílusát, a dalait, ő egy őstehetség – mondta Krisztián. Ekkor még nem sejthette, hogy Zsolt fölényes győzelmet arat.

A győztes veszprémi zenész ÉSTE formációjában társa, Trócsányi Gergő a közösségi oldalán buzdította ismerőseit, hogy szavazzanak Süle Zsoltra.

Vastag Tamás is felbukkant a mezőnyben, Ne hagyj reményt című dala azonban összesen 36 pontot szerzett, amellyel Tamás nem jutott volna tovább. A műsor végén a közönség az 5 továbbjutó mellett azonban Vastag Tamást választották 6. továbbjutónak, így a két veszprémi előadó továbbmenetelhet a következő körbe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!