Herend

2016.07.22. 15:05

A herendiek megugrották

Herend - Közel ötvenen ugrottak nemrégiben a Séd-patakba, csatlakozva ezzel az európai kezdeményezéshez, melyben ötszáz település vett részt a kontinensen.

Heffler Péter

A Nagy Ugrást minden év júliusában szervezik Európa-szerte, hogy az emberi és a természetes környezet közötti harmónia újraélesztésére hívják fel vele a figyelmet. A Természetvédelmi Világalap (WWF) kezdeményezésére kontinensünkön ilyenkor több mint ötszáz helyszínen, százezrek ugarnak folyók vizébe, nem volt ez másképp hazánkban sem.

A nagy Ugrást követően négyszáztizenhét métert tettek meg a Séd-patakban a résztvevők Fotó: HATESZ Egyesület

Herenden a Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesületnek (HATESZ) köszönhetően a közelmúltban ötvenen ugrottak a Séd-patakba, hogy így hívják fel a figyelmet éltető vizeinkre.- Magyarország a folyók országa, amire mindannyian büszkék vagyunk - kezdte Bácskai Péter, a HATESZ Egyesület elnöke. - A Nagy Ugrás pedig jó móka és egy közösségformáló kezdeményezés, ami a folyóvizek egészségének fontosságáról szól. Az ugrással, melyre szerencsére sokan eljöttek mindenki kifejezhette a programmal való azonosulását, melyet követően is együttmaradtunk és túráztunk a Séd-patakban négyszáztizenhét métert, átereszek, hidak alatt átbújva. Vízi csatában harcoltunk, majd tutajon hódítottuk meg a herendi tavat, amit aztán körbe is futottuk - mesélte Bácskai Péter, aki még hozzátette, hogy bár az ugráshoz idén először csatlakoztak, de egyesületük több éve lát el különféle környezetvédelmi feladatokat, így például szemétszedést és pataktakarítást a Séd-patak forrásainak környékén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!