Herend

2016.03.05. 21:41

Halálos gázolás Herendnél (frissítve)

Egy személy megsérült, amikor elütötték a 8-as úton Herendnél, szombaton este, a sérülés mértékéről még nem lehet részleteket tudni, a mentést jelenleg is végzik– közölte érdeklődésünkre a megyei mentőszolgálat.

Kovács Erika

Információk szerint két órás helyszínelésre lehet számítani félpályás útzár és rendőri irányítás mellett.

22:47 Újabb információnk szerint a gyalogos a főúton sétált, amikor elütötték, és úgy tudjuk, többen is átmentek rajta.

22:56 Meghalt az illető, akit elütöttek Herendnél, a főúton – közölte Orosz Katalin megyei rendőrségi szóvivő.

23:27 A baleset miatt teljes útzár van, a forgalmat Herend felé terelik

Helyszíni információk szerint a nő személygépkocsijával Veszprém felől közlekedett az úton, amikor a gyalogos, aki az úton sétált, váratlanul elé lépett. A nő már nem tudott megállni, elütötte a gyalogost. Azonnal megállt, telefonjával próbált jelezni a többi járműnek, de ezt későn vehették észre, mert még egy autós áthajtott az illetőn. Úgy tudjuk, egy férfi az áldozat, aki jelenleg az út közepén fekszik.

Vasárnap, 8:10 - A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint újra teljes szélességében járható a 8-as számú főút, az útlezárást éjjel feloldották.

Orosz Katalin megyei rendőrségi szóvivő elmondta, a Veszprémi Rendőrkapitányság közúti baleset okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

13:12 - Csermák József megyei mentésvezető a herendi baleset kapcsán elmondta, szombaton este tíz óra után érkezett hozzájuk a bejelentés, miszerint Herendnél a benzinkútnál, a 8-as úton gyalogost gázoltak el. A helyszínre mentő gépkocsi és rohamkocsi is indult, de sajnos a sérültet nem tudták megmenteni. A mentésvezető közölte, a 45 év körüli férfi sok nagyon súlyos sérülést szenvedett, szinte mindene összetört, a feje medencéje, végtagjai, sérülései külön-külön is életveszélyesek voltak.

Tudomásunk szerint az elgázolt férfi nem viselt láthatósági mellényt.

Információnk alapján az illető Herenden élt. Jánszky László polgármester értesülésünket megerősítette, és azt mondta, nagyon megrendítette az eset. Elmondta továbbá, a férfi egyedül élt, intelligens embernek ismerte, mindig sokat dolgozott. A polgármester hozzátette, tudomása szerint a férfi a közeli benzinkúthoz tartott gyalog a főúton szombaton este.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!